Postup pro manuální vaření v Monsieur Cuisine:
Do nádoby vložíme máslo, najemno nakrájenou šalotku, pórek a zapneme program manuálního vaření. Nastavíme 130 °C, 5 minut, míchání na stupeň č. 3 zpětného chodu, přiklopíme víkem a necháme restovat.
Po orestování přidáme hrášek a podlijeme kuřecím vývarem, zjemníme smetanou a ochutíme lístky máty (několik necháme stranou na ozdobu), solí a pepřem.
Tip: Jak připravit domácí kuřecí vývar se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Místo klasického víka přiklopíme nástavcem na vaření v páře.
Lososa nakrájíme na větší kostky, zastříkneme olejem, osolíme, opepříme a vložíme na parní rošt.
Přístroj nastavíme na 130 °C, míchání na stupeň č. 3 zpětného chodu a vaříme asi 8 minut podle velikosti masa.
Poté sundáme parní nástavec a aniž bychom jej otvírali jej položíme stranou, aby filety došly.
Robot přiklopíme klasickým víkem, přepneme na mixování na stupeň č. 10 a polévku mixujeme 2 minuty dohladka. Mezitím si připravíme slaninové chipsy.
Podáváme s vařeným lososem, slaninovými chipsy a lístky čerstvé máty.
Jak udělat slaninové chipsy?
Plátky slaniny v rozpálené pánvi vypečeme dokřupava a následně osušíme na papírovém ubrousku. Větší plátky můžeme následně rozlámat na menší kousky.
Postup bez Monsieur Cuisine:
V hrnci na másle orestujeme najemno nakrájenou šalotku a pórek. Následně přidáme hrášek, podlijeme vývarem, zjemníme smetanou a ochutíme lístky máty (několik necháme stranou na ozdobu), solí a pepřem. Vaříme přibližně 10 minut.
Tip: Jak připravit domácí kuřecí vývar se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Lososa nakrájíme na větší kostky, zastříkneme olejem, osolíme, opepříme a vložíme do parního hrnce, kde vaříme asi 8 minut podle velikosti masa. Mezitím připravíme slaninové chipsy (plátky slaniny vypečené dokřupava).
Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka a podáváme s vařeným lososem, slaninovými chipsy a lístky čerstvé máty.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 614 kcal, 32 g bílkovin, 19 g sacharidů, 44 g tuků.