Dušený ledový salát s lososem a hráškovým krémem

play Přehrát video recept
Dušený ledový salát s lososem a hráškovým krémem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 31×
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Inspirujte se Kuchyní Lidlu a připravte si dušený ledový salát s lososem a hráškovým krémem podle Romana Pauluse.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 0,25 × ledového salátu
  • 100 g másla
  • 50 g pórku (pouze bílá část)
  • 30 g cibule
  • 400 g mraženého hrášku Icefield
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 4 × filety z lososa Trawlic
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × špetka cukru
  • 1 × citrón
  • čerstvý tymián
  • 2 × rajčata
  • olivový olej Luccese

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 137 kJ / 750 kcal

Bílkoviny

38,30 g

Tuky

55,80 g

Vláknina

6,60 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

22,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Hráškový krém

01.V hrnci rozpustíme kousek másla (asi 70 g), na kterém orestujeme najemno nakrájené 2/3 cibule a pórek, restujeme přibližně 2-3 minuty. Přidáme větvičku čerstvého tymiánu, špetku soli a cukru, který necháme zkaramelizovat. Přidáme 2/3 hrášku, krátce restujeme a následně podlijeme kuřecím vývarem. Vaříme pouze krátce, aby hrášek neztratil barvu. Přilijeme smetanu a rozmixujeme. Vzniklý krém procedíme přes jemné sítko.

Dušený ledový salát

02.Salát nakrájíme na větší kousky, aby zůstal po orestování křupavý. Rajčata oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Zbytek cibule nakrájíme najemno a orestujeme na zbylém másle (asi 30 g). Přidáme hrášek, osolíme a opepříme. Poté přidáme nasekanou větvičku tymiánu. Krátce restujeme a přidáme nakrájený ledový salát a rajčata.

Filety z lososa na páře

03.Filety lososa osolíme a opepříme. Ve větším hrnci necháme uvařit vodu. Přidáme na kolečka nakrájený citrón a větvičku tymiánu. Dno menšího hrnce s děrami potřeme olivovým olejem, poklademe na něj lososa a vložíme do většího hrnce tak, aby se nedotýkal vroucí vody. Přiklopíme pokličkou. Lososa připravujeme na páře asi 3-5 minut.

Servírování

04.Na hluboký talíř položíme kuchyňské vykrajovátko. Naplníme dušeným ledovým salátem, lehce přitlačíme a vykrajovátko opatrně odebereme. Na ledový salát položíme lososa a dokola přilijeme hráškový krém.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo