Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci rozpustíme kousek másla (asi 70 g), na kterém orestujeme najemno nakrájené 2/3 cibule a pórek, restujeme přibližně 2-3 minuty. Přidáme větvičku čerstvého tymiánu, špetku soli a cukru, který necháme zkaramelizovat. Přidáme 2/3 hrášku, krátce restujeme a následně podlijeme kuřecím vývarem. Vaříme pouze krátce, aby hrášek neztratil barvu. Přilijeme smetanu a rozmixujeme. Vzniklý krém procedíme přes jemné sítko.
Salát nakrájíme na větší kousky, aby zůstal po orestování křupavý. Rajčata oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Zbytek cibule nakrájíme najemno a orestujeme na zbylém másle (asi 30 g). Přidáme hrášek, osolíme a opepříme. Poté přidáme nasekanou větvičku tymiánu. Krátce restujeme a přidáme nakrájený ledový salát a rajčata.
Filety lososa osolíme a opepříme. Ve větším hrnci necháme uvařit vodu. Přidáme na kolečka nakrájený citrón a větvičku tymiánu. Dno menšího hrnce s děrami potřeme olivovým olejem, poklademe na něj lososa a vložíme do většího hrnce tak, aby se nedotýkal vroucí vody. Přiklopíme pokličkou. Lososa připravujeme na páře asi 3-5 minut.
Na hluboký talíř položíme kuchyňské vykrajovátko. Naplníme dušeným ledovým salátem, lehce přitlačíme a vykrajovátko opatrně odebereme. Na ledový salát položíme lososa a dokola přilijeme hráškový krém.