Kuchyně
Indická, Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Existují jídla, na kterých si můžete skvěle pochutnat, aniž byste v nich museli hledat byť jediný kousek masa. Jedním z takových jsou květákové placičky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Nejedná se ale o ledajaké zeleninové placky. Roman Paulus vám ukáže, jak připravit základ z rozsekaného (nebo rozmixovaného) květáku i jak přimíchat quinou, sýr, vejce, mouku a další suroviny, aby vám vzniklo kompaktní těsto, ze kterých se budou placičky snadno tvarovat. Hotové květákové placičky s kari pak můžete doplnit jednoduchým salátem z řapíkatého celeru a ředkviček.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 270 kJ / 543 kcal
Bílkoviny
23,00 g
Tuky
36,80 g
Vláknina
9,50 g
Sůl
1,23 g
Sacharidy
33,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Syrový květák očistíme a růžičky nasekáme najemno. Quinou uvaříme podle návodu. Sýr nastrouháme nahrubo.
Košťály nevyhazujeme, ale uložíme nebo zamrazíme na později na jiný recept. Výborně se hodí třeba na polévku.
02.K nasekanému květáku přidáme vejce, vařenou quinou, sýr, nasekanou bazalku, mouku, kari a na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
03.Ze směsi připravujeme placičky, které v pánvi s rozpáleným olivovým olejem opékáme na mírném plameni dozlatova. Hotové necháme okapat na papírové utěrce.
04.Natrhanou listovou petržel, tenké plátky ředkviček, pokrájené řapíky celeru i s natí a lahůdkovou cibulku promícháme. Dresink připravíme z oleje, citronové šťávy, soli a pepře.
05.Servírujeme na velkém talíři, kam naskládáme květákové placky, které pokapeme zakysanou smetanou. Doplníme o připravený salát a zakápeme citronovým dresinkem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT