Květákové placičky s kari, sýrem a quinoou

play Přehrát video recept
Květákové placičky s kari, sýrem a quinoou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Indická, Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Existují jídla, na kterých si můžete skvěle pochutnat, aniž byste v nich museli hledat byť jediný kousek masa. Jedním z takových jsou květákové placičky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Nejedná se ale o ledajaké zeleninové placky. Roman Paulus vám ukáže, jak připravit základ z rozsekaného (nebo rozmixovaného) květáku i jak přimíchat quinou, sýr, vejce, mouku a další suroviny, aby vám vzniklo kompaktní těsto, ze kterých se budou placičky snadno tvarovat. Hotové květákové placičky s kari pak můžete doplnit jednoduchým salátem z řapíkatého celeru a ředkviček.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 500 g květák
  • 5 × vejce „M“
  • 200 g vařená bio bílá quina
  • 100 g sýr s modrou plísní Rival Pilos
  • 15 g čerstvá bazalka
  • 5 × lžíce celozrnná žitná mouka
  • 1 × lžíce kari koření
  • 1 × lahůdková cibulka
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g zakysaná smetana (16 % tuku) Pilos

Saláty:

  • 80 g řapíkatý celer
  • 80 g ředkvička
  • 100 g čerstvá listová petržel
  • 80 g lahůdková cibulka
  • 50 g extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 270 kJ / 543 kcal

Bílkoviny

23,00 g

Tuky

36,80 g

Vláknina

9,50 g

Sůl

1,23 g

Sacharidy

33,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Syrový květák očistíme a růžičky nasekáme najemno. Quinou uvaříme podle návodu. Sýr nastrouháme nahrubo.

Košťály nevyhazujeme, ale uložíme nebo zamrazíme na později na jiný recept. Výborně se hodí třeba na polévku.

02.K nasekanému květáku přidáme vejce, vařenou quinou, sýr, nasekanou bazalku, mouku, kari a na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

03.Ze směsi připravujeme placičky, které v pánvi s rozpáleným olivovým olejem opékáme na mírném plameni dozlatova. Hotové necháme okapat na papírové utěrce.

04.Natrhanou listovou petržel, tenké plátky ředkviček, pokrájené řapíky celeru i s natí a lahůdkovou cibulku promícháme. Dresink připravíme z oleje, citronové šťávy, soli a pepře.

05.Servírujeme na velkém talíři, kam naskládáme květákové placky, které pokapeme zakysanou smetanou. Doplníme o připravený salát a zakápeme citronovým dresinkem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo