Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Květákové placičky s kari, sýrem a quinoou

Existují jídla, na kterých si můžete skvěle pochutnat, aniž byste v nich museli hledat byť jediný kousek masa. Jedním z takových jsou květákové placičky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Nejedná se ale o ledajaké zeleninové placky. Roman Paulus vám ukáže, jak připravit základ z rozsekaného (nebo rozmixovaného) květáku i jak přimíchat quinou, sýr, vejce, mouku a další suroviny, aby vám vzniklo kompaktní těsto, ze kterých se budou placičky snadno tvarovat. Hotové květákové placičky s kari pak můžete doplnit jednoduchým salátem z řapíkatého celeru a ředkviček.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 500 g květák
  • 5 × vejce „M“
  • 200 g vařená bio bílá quina
  • 100 g sýr s modrou plísní Rival Pilos
  • 15 g čerstvá bazalka
  • 5 × lžíce celozrnná žitná mouka
  • 1 × lžíce kari koření
  • 1 × lahůdková cibulka
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g zakysaná smetana (16 % tuku) Pilos

Saláty:

  • 80 g řapíkatý celer
  • 80 g ředkvička
  • 100 g čerstvá listová petržel
  • 80 g lahůdková cibulka
  • 50 g extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × citron (šťáva)
  • mixér
  • struhadlo
  • papírové utěrky

POSTUP

Syrový květák očistíme a růžičky nasekáme najemno. Quinou uvaříme podle návodu. Sýr nastrouháme nahrubo.

Tip: Košťály nevyhazujeme, ale uložíme nebo zamrazíme na později na jiný recept. Výborně se hodí třeba na polévku.

K nasekanému květáku přidáme vejce, vařenou quinou, sýr, nasekanou bazalku, mouku, kari a na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Ze směsi připravujeme placičky, které v pánvi s rozpáleným olivovým olejem opékáme na mírném plameni dozlatova. Hotové necháme okapat na papírové utěrce.

Natrhanou listovou petržel, tenké plátky ředkviček, pokrájené řapíky celeru i s natí a lahůdkovou cibulku promícháme. Dresink připravíme z oleje, citronové šťávy, soli a pepře.

Servírujeme na velkém talíři, kam naskládáme květákové placky, které pokapeme zakysanou smetanou. Doplníme o připravený salát a zakápeme citronovým dresinkem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.