Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Bramboračku máme všichni rádi a v následujícím videu se dozvíte, jak tuto polévku připravit. Nedílnou součástí této polévky jsou také zelenina a houby, které dodají tu správnou chuť. Ochutnejte bramboračku podle Romana Pauluse.

 

Na přípravu bramboračky potřebujete mrkev, celer, petržel, květák, brambory, česnek, cibuli, majoránku, máslo, hladkou mouku, sušené houby a kmín.

Postup:

V hrnci rozehřejte máslo, přidejte kmín a růžičky květáku a orestujte. Přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a cibuli na větší kousky. Přilijte vývar, přidejte brambory nakrájené na kostičky, dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

V druhém hrnci rozehřejte olej, přisypte mouku a připravte tmavší jíšku.

Do polévky přidejte sušené houby namočené ve studené vodě, za stálého míchání rovněž jíšku a nechte asi 15 minut provařit. Nakonec dochuťte majoránkou a čerstvě nasekanými bylinkami.

Komentáře (2)

  • Božena Kunová

    Božena Kunová
    přidáno před 278 dny
    Bramboračka byla výborná, všichni si na ní pochutnali i tříletá Ema.

    odpověď

  • kuchynelidlu.cz

    kuchynelidlu.cz
    přidáno před 277 dny
    Děkujeme Vám za pochvalu, Boženku, a věříme, že Vám všem zachutnají i další naše polévky :)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.