Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Bramboračku máme všichni rádi a v následujícím videu se dozvíte, jak tuto polévku připravit. Nedílnou součástí této polévky jsou také zelenina a houby, které dodají tu správnou chuť. Ochutnejte bramboračku podle Romana Pauluse.

 

Recept na přípravu bramboračky

Suroviny: mrkev, celer, petržel, květák, brambory, česnek, cibuli, majoránku, máslo, hladkou mouku, sušené houby a kmín.

 

Postup:

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kmín a růžičky květáku a orestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a cibuli na větší kousky, přilijeme vývar, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaným česnekem.

V druhém hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku a připravíme tmavší jíšku.

Do polévky přidáme sušené houby namočené ve studené vodě, za stálého míchání rovněž jíšku a necháme asi 15 minut provařit. Nakonec dochutíme majoránkou a čerstvě nasekanými bylinkami.

Komentáře (2)

  • Božena Kunová

    Božena Kunová
    přidáno před 398 dny
    Bramboračka byla výborná, všichni si na ní pochutnali i tříletá Ema.

    odpověď

  • kuchynelidlu.cz

    kuchynelidlu.cz
    přidáno před 397 dny
    Děkujeme Vám za pochvalu, Boženku, a věříme, že Vám všem zachutnají i další naše polévky :)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.