Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Čočková polévka

Na Nový rok nesmí chybět čočková polévka. Recept Marcela Ihnačáka.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 400 vepřové plece v celku Řezníkova čerstvá porce
  • 2 polév. lž. vepřového sádla Pikok
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 velké mrkve
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 4 bobkové listy Mikado
  • 4 kuličky celého nového koření Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 polév. lž. rajčatového protlaku Freshona
  • 200 g čočky Cornfarm
  • 1 l horkého vývaru nebo vody
  • majoránka Mikado dle chuti
  • listová petržel
  • sítko
  • hluboký hrnec

POSTUP

Na rozehřátém vepřovém sádle orestujeme cibuli a česnek nakrájené nadrobno a mrkev a řapíkatý celer nakrájené na malé kostky, přidáme bobkové listy, celé nové koření a osolíme.

Vepřovou plec nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme do hrnce k základu a restujeme, až se zatáhne. Po chvíli vmícháme protlak. Čočku propláchneme studenou vodou, přidáme k masu, zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a na mírném ohni vaříme pod pokličkou doměkka (asi 40 minut).

Před dokončením polévku podle potřeby osolíme, opepříme a přidáme majoránku.

Servírování

Polévku dozdobíme listovou petrželí a podáváme s čerstvým chlebem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU