Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Veganské cizrnové placičky s kukuřicí a jogurtovým dresinkem

 Kdo chce zdravě žít, neměl by zapomínat jak na pohyb, tak na příjem dostatku zeleniny a luštěnin. Případné sportování je sice jen a pouze na vás, ale se zdravějším stravováním vám může pomoct šéfkuchař Roman Paulus, který natočil recept na veganské cizrnové placičky. Do nich kromě samotné luštěniny patří i česnek, červená a lahůdková cibulka, kukuřice, paprika nebo koriandr – tedy samé zdravé suroviny. Navíc je můžete připravovat jak na pánvi, tak ještě zdravěji v troubě. Skvěle si na nich posléze pochutnáte s dresinkem z jogurtu, balkánského sýra a variací bylinek.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Veganské placky:

  • 300 g vařená cizrna Freshona
  • 1 × červená cibule
  • 1 × limetka (šťáva)
  • 2 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 100 g sladká kukuřice Freshona
  • 100 g červená/žlutá/zelená paprika
  • 10 g čerstvý koriandr
  • 50 g lahůdková cibulka
  • 1 × lžička pálivá mletá paprika Kania
  • 4 × lžíce hladká mouka Belbake
  • na smažení rostlinný olej Vita D'or

Salát s jogurtovým dresinkem:

  • 300 g smetanový jogurt Pilos
  • 100 g balkánský sýr Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst čerstvé bylinky (bazalka, pažitka, petržel, kopr)
  • 3 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g mix listových salátů

POSTUP

Veganské placky:

Nakrájíme cibuli a česnek nahrubo, papriku nadrobno a nasekáme bylinky. 

Cizrnu, cibuli, česnek, limetkovou šťávu a rozmixujeme v elektrickém sekáčku najemno.

Tip: Pokud se směs lepí na stěny sekáčku, při mixování přístrojem zatřeste.

Hmotu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, ochutíme chilli, kukuřicí, nasekanou paprikou, lahůdkovou cibulku, mletou paprikou a zahustíme moukou. Dobře promícháme a tvarujeme placky.

Tip: Z dávky směsi vytvoříte asi 10 placek – 4 porce.

Ty opékáme v pánvi se středně rozpáleným rostlinným olejem a smažíme dozlatova (několik minut z každé strany).

Cizrnové placičky můžete péct i v troubě. Na plech vyložený pečícím papírem lehce nastříkejte olej ve spreji a rozložte na něj veganské placky. Pečte je při 190 °C 15-20 minut, dokud nezhnědnou a nebudou křupavé. 

Jogurtový dresink:

Jogurt, kostky balkánského sýra, citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej a čerstvé bylinky promixujeme tyčovým mixérem.

Servírování:

Na mixu listových salátů s trochou zbylé papriky servírujeme s porci cizrnových placek a jogurtovým dresinkem. Ozdobíme nasekanými bylinkami.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 531 kcal, 15 g bílkovin, 35 g sacharidů, 35 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.