Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Rychlá kukuřičná polévka s kešu

Sladká kukuřice se dá připravit na mnoho chutných způsobů a jedním z nejlepších je polévka podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Je to hračka – potřebujete akorát připravit základ z kořenové zeleniny, batátů a voňavého koření, mezi kterým nechybí tymián, bobkový list ani pikantní chilli. Pak už stačí akorát přidat zeleninový vývar (nebo vodu) a kukuřici – mraženou, sterilovanou nebo čerstvou. Skutečnou specialitou v této polévce je ale kešu pasta, kterou připravíte jednoduše rozmixováním kešu oříšků s trochou vody.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 50 g mrkev
  • 50 g sladké brambory (batáty)
  • 50 g řapíkatý celer
  • 1 × červená paprika
  • 1 × snítka čerstvý tymián
  • 3 × list Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 5 g uzená paprika
  • 750 ml zeleninový vývar
  • 200 g extra sladká kukuřice Freshona (lze i čerstvá nebo mražená)
  • 100 g kešu ořechy Alesto
  • 200 ml voda
  • 30 g lahůdková cibulka

POSTUP

Na olivovém oleji orestujeme najemno nasekanou cibuli a česnek, kostičky mrkve, batátů a řapíkatého celeru a restujeme 5–8 minut. Následně přidáme kostičky papriky, nasekaný tymián, bobkové listy, sůl, pepř a chilli. Zaprášíme mletou paprikou, podlijeme vývarem, doplníme čerstvou, mraženou nebo sterilovanou kukuřicí a vaříme asi 10 minut.

Tip: Jak připravit domácí zeleninový vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Kešu společně s vodou rozmixujeme ideálně do hladka, ovšem když bude pasta s kousky ořechů, není to na škodu.

Tip: Pokud kešu nekoupíte již orestované, orestujte je nejprve nasucho v pánvi.

Před podáváním pastu vlijeme do polévky, promícháme a podáváme. Při servírování do talíře přisypeme kolečka lahůdkové cibulky.

Tip: Do polévky zkuste přidat smažené kostičky tofu nebo veganské kuličky.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 269 kcal, 7 g bílkovin, 21 g sacharidů, 17 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.