Polévka z červené čočky s čerstvou kurkumou

play Přehrát video recept
Polévka z červené čočky s čerstvou kurkumou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Indická

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Čočkovou polévku určitě dobře znáte – zejména pak tu klasickou českou ze zelené čočky. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na odvážnou variantu čočkové polévky s indickým nádechem. Naučíte se připravit základ z restovaného česneku, zázvoru a čerstvé kurkumy a zjistíte, jak správně vařit červenou čočku, která do tohoto receptu neodmyslitelně patří. Budete se divit, jak jednoduše se s ní pracuje! Ještě víc orientálních chutí pak dodá kokosové mléko a ideálně i indický chléb naan jako příloha.


Tagy

Food Piknik 2022

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce přepuštěného másla
  • 2 × lžíce sekaného zázvoru
  • 5 × stroužků česneku
  • 1 × lžíce čerstvé kurkumy
  • 1 × lžička čerstvé pálivé papričky
  • 1 × středně velká cibule
  • 400 g bio sekaných rajčat Freshona
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 × lžička mletého římského kmínu
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 g červené čočky Campo Largo
  • 400 ml kokosového mléka Vitasia
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • hrst čerstvého koriandru

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 975 kJ / 472 kcal

Bílkoviny

16,40 g

Tuky

26,40 g

Vláknina

7,70 g

Sůl

2,05 g

Sacharidy

44,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci s rozehřátým přepuštěným máslem orestujeme dosklovata nadrobno nakrájený zázvor, česnek, kurkumu, pálivou papričku a cibuli.

: Jak připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Následně do hrnce nalijeme sekaná rajčata, vývar, ochutíme římským kmínem, pepřem a vmícháme červenou čočku. Vaříme 10-15 minut do změknutí.

Jak připravit domácí zeleninový vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03. Jakmile čočka změkne, přilijeme kokosové mléko (asi dvě lžíce si necháme na ozdobu). Osolíme a dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem.

Tip: Jak připravit domácí kokosové mléko se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Podáváme v hluboké polévkové misce ozdobené pár kapkami kokosového mléka a ideálně s indickým chlebem naan.

Jak připravit domácí chléb naan se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo