Kuchyně
Indická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Čočkovou polévku určitě dobře znáte – zejména pak tu klasickou českou ze zelené čočky. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na odvážnou variantu čočkové polévky s indickým nádechem. Naučíte se připravit základ z restovaného česneku, zázvoru a čerstvé kurkumy a zjistíte, jak správně vařit červenou čočku, která do tohoto receptu neodmyslitelně patří. Budete se divit, jak jednoduše se s ní pracuje! Ještě víc orientálních chutí pak dodá kokosové mléko a ideálně i indický chléb naan jako příloha.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 975 kJ / 472 kcal
Bílkoviny
16,40 g
Tuky
26,40 g
Vláknina
7,70 g
Sůl
2,05 g
Sacharidy
44,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozehřátým přepuštěným máslem orestujeme dosklovata nadrobno nakrájený zázvor, česnek, kurkumu, pálivou papričku a cibuli.
: Jak připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Následně do hrnce nalijeme sekaná rajčata, vývar, ochutíme římským kmínem, pepřem a vmícháme červenou čočku. Vaříme 10-15 minut do změknutí.
Jak připravit domácí zeleninový vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03. Jakmile čočka změkne, přilijeme kokosové mléko (asi dvě lžíce si necháme na ozdobu). Osolíme a dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem.
Tip: Jak připravit domácí kokosové mléko se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Podáváme v hluboké polévkové misce ozdobené pár kapkami kokosového mléka a ideálně s indickým chlebem naan.
Jak připravit domácí chléb naan se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT