Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Polévka z červené čočky s čerstvou kurkumou

Čočkovou polévku určitě dobře znáte – zejména pak tu klasickou českou ze zelené čočky. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na odvážnou variantu čočkové polévky s indickým nádechem. Naučíte se připravit základ z restovaného česneku, zázvoru a čerstvé kurkumy a zjistíte, jak správně vařit červenou čočku, která do tohoto receptu neodmyslitelně patří. Budete se divit, jak jednoduše se s ní pracuje! Ještě víc orientálních chutí pak dodá kokosové mléko a ideálně i indický chléb naan jako příloha.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 polév. lž. přepuštěného másla
  • 2 polév. lž. sekaného zázvoru
  • 5 stroužků česneku
  • 1 polév. lž. čerstvé kurkumy
  • 1 káv. lžič. čerstvé pálivé papričky
  • 1 středně velká cibule
  • 400 g bio sekaných rajčat Freshona
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 káv. lžič. mletého římského kmínu
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 g červené čočky Campo Largo
  • 400 ml kokosového mléka Vitasia
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • hrst čerstvého koriandru

POSTUP

V hrnci s rozehřátým přepuštěným máslem orestujeme dosklovata nadrobno nakrájený zázvor, česnek, kurkumu, pálivou papričku a cibuli.

Tip: Jak připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Následně do hrnce nalijeme sekaná rajčata, vývar, ochutíme římským kmínem, pepřem a vmícháme červenou čočku. Vaříme 10-15 minut do změknutí.

Tip: Jak připravit domácí zeleninový vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

 Jakmile čočka změkne, přilijeme kokosové mléko (asi dvě lžíce si necháme na ozdobu). Osolíme a dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem.

Tip: Jak připravit domácí kokosové mléko se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Podáváme v hluboké polévkové misce ozdobené pár kapkami kokosového mléka a ideálně s indickým chlebem naan.

Tip: Jak připravit domácí chléb naan se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU