Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Pečená kuřecí prsa se salátem z červené čočky a manga

Vyzkoušejte lahodné mango, kuřecí prsa na kari a zdravý čočkový salát na jednom talíři. Roman Paulus ukáže rychlý recept na fit večeři plnou bílkovin, která nadchne celou rodinu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Kuře

  • 600 g kuřecích prsních řízků XXL Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • kari koření Mikado
  • řepkový olej Vita D'or

Salát

  • 300 g vařené bio červené čočky Bonitas
  • 2 polév. lž. sekané červené cibule
  • 1 mango
  • 100 g salátové okurky
  • 50 g červené papriky
  • 1 limetka (šťáva)
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 lahůdkové cibulky (zelená část)
  • lístky čerstvé máty

POSTUP

Kuře:

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a marinujeme kari kořením v rostlinném oleji. Necháme odležet 2-3 hodiny.

Poté maso opečeme v pánvi s rostlinným olejem 2-3 minuty z každé strany, vypneme pánev a necháme pod pokličkou ještě 2-3 minuty dojít. Hotové nakrájíme na proužky.

Salát:

Červenou čočku uvaříme dle návodu tak, aby zůstala křupavá - na skus. Hotovou ji scedíme, propláchneme studenou vodou a přendáme do mísy.

Papriku, okurku a půlku manga nakrájíme na kostičky, druhou půlku manga na plátky a cibuli nasekáme najemno.

K čočce přidáme cibuli, kostky manga, okurku, papriku, zakápneme limetkovou šťávou, olivovým olejem, ochutíme lahůdkovou nasekanou cibulkou, mátou a necháme odležet. Před podáváním salát dochutíme solí a pepřem.

Servírování:

Nakrájené maso podáváme na čočkovém salátu a dozdobíme plátky manga a lístky máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU