Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Pečené krůtí prso s kari čočkou

S krůtím masem vařil už asi každý, ale vyzkoušeli jste ho zkombinovat s kari? Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na výborné pečené krůtí prso s kari rýží. Zjistíte, jak správně prso nakrájet, svázat i nakořenit. Díky tomu, že ho budete péct pěkně pomalu, si zachová svou šťavnatost. K tomu se naučíte i připravovat základ kari z cibule, česneku, mrkve, květáku, sekaných rajčat a koření, včetně kurkumy. V receptu využijete rovnou dva druhy čoček – hnědou, kterou je potřeba předem namočit, a červenou, která naopak žádné namáčení dopředu nevyžaduje. Nakonec si dejte jako přílohu basmati rýži nebo indický chléb naan.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g krůtího prsa v celku Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 4 × lžíce bio kokosového oleje Vita D'or
  • 1 × lžíce sekaného zázvoru
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × cibule
  • 2 × mrkve
  • 100 g květáku
  • 1 × lžíce mleté kurkumy Kania
  • 2 × lžíce kari koření Kania
  • 200 ml bio krájených rajčat Freshona
  • 500 ml drůbežího vývaru
  • 100 g hnědé čočky Campo Largo
  • 100 g červené čočky Campo Largo
  • 100 ml kokosového mléka Freshona
  • 4 × lžíce sekaného čerstvého koriandru + na ozdobu
  • 400 g vařené basmati rýže Golden Sun
  • vpichový teploměr
  • zapékací mísa
  • provázek

POSTUP

Maso:

Maso očistíme (odřezky můžeme použít do vývaru), rozpůlíme a svážeme provázkem.

Tip: Jak svázat maso a připravit domácí vývar se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Ochutíme solí, pepřem, zasypeme lístky čerstvého tymiánu a rozmarýnu. V rozpálené pánvi se dvěma lžícemi kokosového oleje prudce opečeme ze všech stran dozlatova. Následně přendáme do zapékací mísy, do masa umístíme teploměr vhodný do trouby a pečeme v troubě vyhřáté na 130 °C, dokud vnitřní teplota nedostáhne 70 °C.

Čočka:

24 h předem dáme namočit čočku.

Na 2 lžících kokosového oleje orestujeme nadrobno nakrájený zázvor, česnek, cibuli, mrkev nakrájenou na kousky a restujeme. Po chvíli přidáme růžičky květáku, kurkumu, kari a nasucho zarestujeme. Přidáme sekaná rajčata, sůl a podlijeme vývarem. Doplníme o namočenou hnědou čočku a sušenou červenou čočku. Vaříme 10-15 minut do změknutí čočky. Zjemníme kokosovým mlékem a dochutíme čerstvě nasekaným koriandrem.

Servírování:

Upečené maso zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Do hlubokého talíře nandáme porci kari čočky a několika plátky masa a lístky koriandru. Jako přílohu můžeme přidat i podle návodu uvařenou basmati rýži.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.