Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso očistíme (odřezky můžeme použít do vývaru), rozpůlíme a svážeme provázkem.
Tip: Jak svázat maso a připravit domácí vývar se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Ochutíme solí, pepřem, zasypeme lístky čerstvého tymiánu a rozmarýnu. V rozpálené pánvi se dvěma lžícemi kokosového oleje prudce opečeme ze všech stran dozlatova. Následně přendáme do zapékací mísy, do masa umístíme teploměr vhodný do trouby a pečeme v troubě vyhřáté na 130 °C, dokud vnitřní teplota nedostáhne 70 °C.
24 h předem dáme namočit čočku.
Na 2 lžících kokosového oleje orestujeme nadrobno nakrájený zázvor, česnek, cibuli, mrkev nakrájenou na kousky a restujeme. Po chvíli přidáme růžičky květáku, kurkumu, kari a nasucho zarestujeme. Přidáme sekaná rajčata, sůl a podlijeme vývarem. Doplníme o namočenou hnědou čočku a sušenou červenou čočku. Vaříme 10-15 minut do změknutí čočky. Zjemníme kokosovým mlékem a dochutíme čerstvě nasekaným koriandrem.
Upečené maso zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Do hlubokého talíře nandáme porci kari čočky a několika plátky masa a lístky koriandru. Jako přílohu můžeme přidat i podle návodu uvařenou basmati rýži.