Pečené krůtí prso s kari čočkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Asijská, Indická

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

S krůtím masem vařil už asi každý, ale vyzkoušeli jste ho zkombinovat s kari? Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na výborné pečené krůtí prso s kari rýží. Zjistíte, jak správně prso nakrájet, svázat i nakořenit. Díky tomu, že ho budete péct pěkně pomalu, si zachová svou šťavnatost. K tomu se naučíte i připravovat základ kari z cibule, česneku, mrkve, květáku, sekaných rajčat a koření, včetně kurkumy. V receptu využijete rovnou dva druhy čoček – hnědou, kterou je potřeba předem namočit, a červenou, která naopak žádné namáčení dopředu nevyžaduje. Nakonec si dejte jako přílohu basmati rýži nebo indický chléb naan.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g krůtího prsa v celku Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 4 × lžíce bio kokosového oleje Vita D'or
  • 1 × lžíce sekaného zázvoru
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × cibule
  • 2 × mrkve
  • 100 g květáku
  • 1 × lžíce mleté kurkumy Kania
  • 2 × lžíce kari koření Kania
  • 200 ml bio krájených rajčat Freshona
  • 500 ml drůbežího vývaru
  • 100 g hnědé čočky Campo Largo
  • 100 g červené čočky Campo Largo
  • 100 ml kokosového mléka Freshona
  • 4 × lžíce sekaného čerstvého koriandru + na ozdobu
  • 400 g vařené basmati rýže Golden Sun

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 343 kJ / 799 kcal

Bílkoviny

63,70 g

Tuky

26,50 g

Vláknina

12,50 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

78,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Maso:

01.Maso očistíme (odřezky můžeme použít do vývaru), rozpůlíme a svážeme provázkem.

Jak svázat maso a připravit domácí vývar se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

02.Ochutíme solí, pepřem, zasypeme lístky čerstvého tymiánu a rozmarýnu. V rozpálené pánvi se dvěma lžícemi kokosového oleje prudce opečeme ze všech stran dozlatova. Následně přendáme do zapékací mísy, do masa umístíme teploměr vhodný do trouby a pečeme v troubě vyhřáté na 130 °C, dokud vnitřní teplota nedostáhne 70 °C.

Čočka:

03.24 h předem dáme namočit čočku.

04.Na 2 lžících kokosového oleje orestujeme nadrobno nakrájený zázvor, česnek, cibuli, mrkev nakrájenou na kousky a restujeme. Po chvíli přidáme růžičky květáku, kurkumu, kari a nasucho zarestujeme. Přidáme sekaná rajčata, sůl a podlijeme vývarem. Doplníme o namočenou hnědou čočku a sušenou červenou čočku. Vaříme 10-15 minut do změknutí čočky. Zjemníme kokosovým mlékem a dochutíme čerstvě nasekaným koriandrem.

Servírování:

05.Upečené maso zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Do hlubokého talíře nandáme porci kari čočky a několika plátky masa a lístky koriandru. Jako přílohu můžeme přidat i podle návodu uvařenou basmati rýži.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo