Křepelka pečená na bylinkách s luštěninovým ragú

play Přehrát video recept
Křepelka pečená na bylinkách s luštěninovým ragú
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Křepelka patrně není něco, co si dopřáváte pravidelně. Pro některé se možná překvapivé jedná o zvěřinu, která je typická pro francouzskou kuchyni. Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil recept na křepelku na bylinkách s luštěninovým ragú a houbami. Naučíte se, jak křepelku správně vykostit i jak ji opéct v pánvi tak, aby zůstala krásně šťavnatá. Jako příloha poslouží již zmiňované luštěniny s žampiony, které můžete v sezóně nahradit i lesními houbami. 

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Luštěninové ragú:

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g žampiony
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 50 g cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • 250 ml vývar z koster křepelky
  • 400 g směs obilovin s quinoou a čočkou Golden Sun
  • listová petržel
  • 2 × lžíce máslo Pilos

Křepelka:

  • 4 × křepelka
  • sušený rozmarýn
  • na opékání rostlinný olej Vita d´Or
  • 1 × lžíce máslo Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 223 kJ / 770 kcal

Bílkoviny

45,50 g

Tuky

34,20 g

Vláknina

12,80 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

63,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřáté hlubší pánvi s olivovým olejem orestujeme žampiony nakrájené na kousky. 

Žampiony můžete nahradit jinými druhy hub, v sezóně například i lesními houbami.

02.Osolíme, opepříme, přidáme cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nadrobno a zarestujeme. Podlijeme vývarem, přidáme obiloviny s quinoou a čočkou a za občasného míchání vaříme na mírném plameni, až se vývar vyvaří. Přidáme nasekanou listovou petržel a máslo na zjemnění.

Křepelka:

03.Z křepelky vyřízneme prsa a stehna a zařízneme perutě. Kostru a ořez použijeme na přípravu vývaru.

Detailní popis, jak naporcovat křepelku, najdete v Kulinářské akademii zde.

04.Prsa a stehna osolíme, opepříme, stranu bez kůže ještě posypeme rozmarýnem. Kousky křepelky opečeme v rozehřáté pánvi s olejem, nejprve na straně s kůží dokřupava, poté dopečeme krátce i z druhé strany. Prsa můžou zůstat trochu růžová. Nakonec přidáme máslo a stáhneme plamen.

05.Pokrm podáváme v hlubším talíři ozdobený snítkou listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo