Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Křepelka patrně není něco, co si dopřáváte pravidelně. Pro některé se možná překvapivé jedná o zvěřinu, která je typická pro francouzskou kuchyni. Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil recept na křepelku na bylinkách s luštěninovým ragú a houbami. Naučíte se, jak křepelku správně vykostit i jak ji opéct v pánvi tak, aby zůstala krásně šťavnatá. Jako příloha poslouží již zmiňované luštěniny s žampiony, které můžete v sezóně nahradit i lesními houbami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 223 kJ / 770 kcal
Bílkoviny
45,50 g
Tuky
34,20 g
Vláknina
12,80 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
63,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté hlubší pánvi s olivovým olejem orestujeme žampiony nakrájené na kousky.
Žampiony můžete nahradit jinými druhy hub, v sezóně například i lesními houbami.
02.Osolíme, opepříme, přidáme cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nadrobno a zarestujeme. Podlijeme vývarem, přidáme obiloviny s quinoou a čočkou a za občasného míchání vaříme na mírném plameni, až se vývar vyvaří. Přidáme nasekanou listovou petržel a máslo na zjemnění.
03.Z křepelky vyřízneme prsa a stehna a zařízneme perutě. Kostru a ořez použijeme na přípravu vývaru.
Detailní popis, jak naporcovat křepelku, najdete v Kulinářské akademii zde.
04.Prsa a stehna osolíme, opepříme, stranu bez kůže ještě posypeme rozmarýnem. Kousky křepelky opečeme v rozehřáté pánvi s olejem, nejprve na straně s kůží dokřupava, poté dopečeme krátce i z druhé strany. Prsa můžou zůstat trochu růžová. Nakonec přidáme máslo a stáhneme plamen.
05.Pokrm podáváme v hlubším talíři ozdobený snítkou listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT