Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Křepelka pečená na bylinkách s luštěninovým ragú

Křepelka patrně není něco, co si dopřáváte pravidelně. Pro některé se možná překvapivé jedná o zvěřinu, která je typická pro francouzskou kuchyni. Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil recept na křepelku na bylinkách s luštěninovým ragú a houbami. Naučíte se, jak křepelku správně vykostit i jak ji opéct v pánvi tak, aby zůstala krásně šťavnatá. Jako příloha poslouží již zmiňované luštěniny s žampiony, které můžete v sezóně nahradit i lesními houbami. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Luštěninové ragú:

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g žampiony
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 50 g cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • 250 ml vývar z koster křepelky
  • 400 g směs obilovin s quinoou a čočkou Golden Sun
  • listová petržel
  • 2 × lžíce máslo Pilos

Křepelka:

  • 4 × křepelka
  • sušený rozmarýn
  • na opékání rostlinný olej Vita d´Or
  • 1 × lžíce máslo Pilos

POSTUP

V rozehřáté hlubší pánvi s olivovým olejem orestujeme žampiony nakrájené na kousky. 

Tip: Žampiony můžete nahradit jinými druhy hub, v sezóně například i lesními houbami.

Osolíme, opepříme, přidáme cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nadrobno a zarestujeme. Podlijeme vývarem, přidáme obiloviny s quinoou a čočkou a za občasného míchání vaříme na mírném plameni, až se vývar vyvaří. Přidáme nasekanou listovou petržel a máslo na zjemnění.

Křepelka:

Z křepelky vyřízneme prsa a stehna a zařízneme perutě. Kostru a ořez použijeme na přípravu vývaru.

Tip: Detailní popis, jak naporcovat křepelku, najdete v Kulinářské akademii zde.

Prsa a stehna osolíme, opepříme, stranu bez kůže ještě posypeme rozmarýnem. Kousky křepelky opečeme v rozehřáté pánvi s olejem, nejprve na straně s kůží dokřupava, poté dopečeme krátce i z druhé strany. Prsa můžou zůstat trochu růžová. Nakonec přidáme máslo a stáhneme plamen.

Pokrm podáváme v hlubším talíři ozdobený snítkou listové petržele.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 700 kcal, 48 g bílkovin, 31 g sacharidů, 42 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.