V rozehřáté hlubší pánvi s olivovým olejem orestujeme žampiony nakrájené na kousky.
Tip: Žampiony můžete nahradit jinými druhy hub, v sezóně například i lesními houbami.
Osolíme, opepříme, přidáme cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nadrobno a zarestujeme. Podlijeme vývarem, přidáme obiloviny s quinoou a čočkou a za občasného míchání vaříme na mírném plameni, až se vývar vyvaří. Přidáme nasekanou listovou petržel a máslo na zjemnění.
Křepelka:
Z křepelky vyřízneme prsa a stehna a zařízneme perutě. Kostru a ořez použijeme na přípravu vývaru.
Tip: Detailní popis, jak naporcovat křepelku, najdete v Kulinářské akademii zde.
Prsa a stehna osolíme, opepříme, stranu bez kůže ještě posypeme rozmarýnem. Kousky křepelky opečeme v rozehřáté pánvi s olejem, nejprve na straně s kůží dokřupava, poté dopečeme krátce i z druhé strany. Prsa můžou zůstat trochu růžová. Nakonec přidáme máslo a stáhneme plamen.
Pokrm podáváme v hlubším talíři ozdobený snítkou listové petržele.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 700 kcal, 48 g bílkovin, 31 g sacharidů, 42 g tuků.