Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Obě čočky uvaříme doměkka, smícháme a k ještě teplé čočce přidáme šunku nakrájenou na kostičky, lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a prolisovaný stroužek česneku. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a octem, smícháme a necháme odležet.
Kapra nakrájíme na menší kousky, které několikrát nařízneme, abychom přeřezali jednotlivé kůstky. Osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným stroužkem česneku a posypeme nasekanou listovou petrželí a mletou paprikou.
Z hladké mouky, vajec, kypřícího prášku, soli a vína připravíme řidší těstíčko. Víno přiléváme postupně, aby se netvořily hrudky. Kapra obalíme v těstíčku, necháme okapat a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení necháme na papírové utěrce okapat přebytečný tuk.
Tip: Více o těstíčku se dozvíte v jednom z triků naší Kulinářské akademie zde.
Majonézu, kečup, křen a citronovou šťávu smícháme, osolíme, opepříme a vymícháme hladkou omáčku.
Tip: Na přípravu koktejlové omáčky se můžete podívat do Kulinářské akademie Lidlu zde.
Smaženého kapra podáváme s čočkovým salátem a měsíčky citronu, ozdobíme snítkou listové petržele. Koktejlovou omáčku podáváme v misce zvlášť.