Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 947 kJ / 944 kcal
Bílkoviny
48,00 g
Tuky
50,50 g
Vláknina
8,70 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
63,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Obě čočky uvaříme doměkka, smícháme a k ještě teplé čočce přidáme šunku nakrájenou na kostičky, lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a prolisovaný stroužek česneku. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a octem, smícháme a necháme odležet.
02.Kapra nakrájíme na menší kousky, které několikrát nařízneme, abychom přeřezali jednotlivé kůstky. Osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným stroužkem česneku a posypeme nasekanou listovou petrželí a mletou paprikou.
03.Z hladké mouky, vajec, kypřícího prášku, soli a vína připravíme řidší těstíčko. Víno přiléváme postupně, aby se netvořily hrudky. Kapra obalíme v těstíčku, necháme okapat a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení necháme na papírové utěrce okapat přebytečný tuk.
Více o těstíčku se dozvíte v jednom z triků naší Kulinářské akademie.
04.Majonézu, kečup, křen a citronovou šťávu smícháme, osolíme, opepříme a vymícháme hladkou omáčku.
Na přípravu koktejlové omáčky se můžete podívat do Kulinářské akademie Lidlu.
05.Smaženého kapra podáváme s čočkovým salátem a měsíčky citronu, ozdobíme snítkou listové petržele. Koktejlovou omáčku podáváme v misce zvlášť.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT