Kapr smažený v těstíčku s čočkovým salátem

play Přehrát video recept
Kapr smažený v těstíčku s čočkovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Kapra si nemusíte dávat jen o Vánocích. Připravte si kapra smaženého v těstíčku s netradiční přílohou v podobě čočkového salátu se šunkou. Recept Romana Pauluse najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Čočkový salát

  • 50 g čočky Campo Largo
  • 100 g červené čočky Campo Largo
  • 50 g farmářské šunky Pikok
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 1 × stroužek česneku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • červený vinný ocet rosso

Kapr

  • 4 × filety kapra
  • 1 × stroužek česneku
  • listová petržel
  • ostrá mletá paprika Mikado
  • 1 × citron na servírování

Těstíčko

  • 180 g hladké mouky Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • 13 g kypřícího prášku do pečiva Belbake
  • 200 ml suchého bílého vína
  • rostlinný olej Vita D´or

Koktejlová omáčka

  • 2 × lžíce majonézy Kania
  • 3 × lžíce jemného kečupu Kania
  • 1 × lžíce strouhaného křenu Kania
  • citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 947 kJ / 944 kcal

Bílkoviny

48,00 g

Tuky

50,50 g

Vláknina

8,70 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

63,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Čočkový salát

01.Obě čočky uvaříme doměkka, smícháme a k ještě teplé čočce přidáme šunku nakrájenou na kostičky, lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a prolisovaný stroužek česneku. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a octem, smícháme a necháme odležet.

Kapr

02.Kapra nakrájíme na menší kousky, které několikrát nařízneme, abychom přeřezali jednotlivé kůstky. Osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným stroužkem česneku a posypeme nasekanou listovou petrželí a mletou paprikou.

Těstíčko

03.Z hladké mouky, vajec, kypřícího prášku, soli a vína připravíme řidší těstíčko. Víno přiléváme postupně, aby se netvořily hrudky. Kapra obalíme v těstíčku, necháme okapat a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení necháme na papírové utěrce okapat přebytečný tuk.

 Více o těstíčku se dozvíte v jednom z triků naší Kulinářské akademie.

Koktejlová omáčka

04.Majonézu, kečup, křen a citronovou šťávu smícháme, osolíme, opepříme a vymícháme hladkou omáčku.

 Na přípravu koktejlové omáčky se můžete podívat do Kulinářské akademie Lidlu.

Servírování

05.Smaženého kapra podáváme s čočkovým salátem a měsíčky citronu, ozdobíme snítkou listové petržele. Koktejlovou omáčku podáváme v misce zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo