Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Jak naporcovat křepelku

Křepelka má jemné maso, o kterém většina gurmánů tvrdí, že má „vznešenou” chuť. Na našem stole se objevuje jen výjimečně při svátečních příležitostech. V následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak křepelku naporcovat a opéct, aby maso zůstalo šťavnaté a plné chuti.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • křepelka
  • máslo
  • šalotka
  • rostlinný olej
  • zelený chřest
  • mrkev
  • květák romanesco
  • hráškové lusky
  • česnek
  • čerstvá bazalka
  • tarhoňa
  • sůl
  • pepř
  • drůbeží vývar

POSTUP

Postup

Křepelku naporcujeme tak, že odřízneme stehna a vykostíme prsa, u kterých necháme jednu křídelní kost. Šlachy na konci stehen nařízneme.

Křepelka s tarhoňou a zeleninou

Maso osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran. V průběhu opékaní přidáme rozmáčklé stroužky česneku, trochu másla a stonky bazalky na provonění.

Nadrobno nakrájenou šalotku necháme zpěnit v rendlíku s rozehřátým máslem. Přidáme spařenou zeleninu (zelený chřest, mrkev, květák romanesco, hráškové lusky) nakrájenou na menší kousky, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Přidáme lehce orestovanou a uvařenou tarhoňu a nakrájené lístky bazalky.

Servírování

Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, nejprve tarhoňu se zeleninou, poté křepelku, zakápneme výpekem a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.