Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Křepelku naporcujeme tak, že odřízneme stehna a vykostíme prsa, u kterých necháme jednu křídelní kost. Šlachy na konci stehen nařízneme.
Maso osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran. V průběhu opékaní přidáme rozmáčklé stroužky česneku, trochu másla a stonky bazalky na provonění.
Nadrobno nakrájenou šalotku necháme zpěnit v rendlíku s rozehřátým máslem. Přidáme spařenou zeleninu (zelený chřest, mrkev, květák romanesco, hráškové lusky) nakrájenou na menší kousky, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Přidáme lehce orestovanou a uvařenou tarhoňu a nakrájené lístky bazalky.
Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, nejprve tarhoňu se zeleninou, poté křepelku, zakápneme výpekem a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.