Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Jak naporcovat křepelku

Křepelka má jemné maso, o kterém většina gurmánů tvrdí, že má „vznešenou” chuť. Na našem stole se objevuje jen výjimečně při svátečních příležitostech nebo rodinných oslavách. V následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak křepelku naporcovat a opéct, aby maso zůstalo šťavnaté a plné chuti. Uvidíte, že je to snazší než si myslíte. Dozvíte se rovněž, jaké přílohy se ke křepelce hodí.

Na přípravu křepelky s tarhoňou a zeleninou potřebujete: křepelka, máslo, šalotka, rostlinný olej, spařená zelenina (zelený chřest, mrkev, květák romanesco, hráškové lusky), česnek, čerstvá bazalka, tarhoňa, sůl, pepř, vývar
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

POSTUP

Postup

Křepelku naporcujte, odřízněte stehna a vykostěte prsa, u kterých nechte jednu křídelní kost. Šlachy na konci stehen nařízněte. Maso osolte, opepřete a orestujte v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran. V průběhu opékaní přidejte rozmáčklé stroužky česneku, trochu másla a stonky bazalky na provonění.

Nadrobno nakrájenou šalotku nechte zpěnit v rendlíku s rozehřátým máslem. Přidejte spařenou zeleninu nakrájenou na menší kousky, osolte, opepřete a podlijte vývarem. Přidejte lehce orestovanou a uvařenou tarhoňu a nakrájené lístky bazalky.

Servírování

Pokrm servírujte do hlubšího talíře, nejprve tarhoňu se zeleninou, na ni položte maso, zakápněte výpekem a dozdobte lístky čerstvé bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU