V suché pánvi orestujeme strouhaný kokos dozlatova, přendáme do misky a necháme vychladnout.
Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor orestujeme v rozehřátém hrnci s olejem dozlatova. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, ochutíme medem, kari kořením a za stálého míchání dále restujeme. Podlijeme vývarem a vaříme na mírném plameni asi 30 minut. Jakmile je mrkev měkká, stáhneme z ohně, přidáme kokosové mléko, orestovaný kokos, rozmixujeme na hladký krém, osolíme a opepříme.
Polévku servírujeme s nasekanou petrželovou natí.
Prosciutto patří k pravé italské hostině stejně jako mozzarella nebo karafa vína. Dopřejte si lahůdku ze Středomoří a využijte sušenou vepřovou šunku…
.
Sushi, jarní a letní závitky či polévky pho bo nebo miso patří v poslední době k nejoblíbenějším pokrmům. Je to tak, asijská kuchyně v našich…