Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pokud byste snad neznali recept na základní americké lívance, Roman Paulus vám ho rád připomene! Kromě toho, že vám prozradí, na čem pancakes smažit, aby byly krásně dozlatova opečené, naučí vás, jak je nejlépe servírovat. Buď si můžete pochutnat na lívancích v tradičním americkém stylu s javorovým sirupem, anebo z nich můžete připravit netradiční halloweenskou snídani – lívance s pavučinami, pavouky a šlehačkovými duchy!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 022 kJ / 244 kcal
Bílkoviny
6,30 g
Tuky
9,50 g
Vláknina
1,00 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
33,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku, sůl, cukr, kypřicí prášek, vejce a mléko vymícháme do hladkého těsta, ze kterého tvoříme lívance, které pečeme v pánvi s rozehřátým přepuštěným máslem na mírném plameni dozlatova.
Jak připravit domácí přepuštěné máslo zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Klasické americké pancakes podáváme s čerstvým ovocem a přelité javorovým sirupem.
Podávat je můžete i s tvarohem, zakysanou smetanou, šlehačkou, marmeládou nebo medem. Přidat zkuste i kousek másla.
03.Bílou čokoládu rozpustíme a nakapeme ji na pečicí papír tak, aby vytvořila malá kolečka (budoucí oční bulvy). Necháme zatuhnout a na každou kapku uděláme menší tečku z rozpuštěné hnědé čokolády. Tím připravíme čokoládové oči.
04.Z hnědé čokolády uděláme i několik pouze hnědých očí (na šlehačkové duchy). Na každou ostružinu přilepíme čokoládou dvě připravená očka.
05.Americké lívance ozdobíme pavučinou z rozpuštěné čokolády a ovocnými pavoučky (ostružinami s očky z čokolády).
06.Nakonec ze šlehačky vedle lívanců na talíř vytvoříme duchy, které ozdobíme hnědými čokoládovými očky.
Jak si snadno připravit kornoutek z pečicího papíru na zdobení zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT