Jablečný kompot
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Vůně skořice, jablek a dětství. Jablečný kompot jako od maminky zahřeje nejen žaludek, ale i srdce.


Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 l voda
  • 150 g cukr krupice
  • 4 × tyčinka celá skořice
  • 1 × citron (šťáva)
  • 500 g jablka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

894 kJ / 214 kcal

Bílkoviny

0,50 g

Tuky

0,20 g

Vláknina

3,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

55,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do hrnce nalijeme studenou vodu, přidáme cukr, citronovou šťávu, skořici a jablka, která jsme oloupali, zbavili jádřinců a nakrájeli na osminky. 

Místo celé skořice můžete použít mletou.

02.Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, vypneme plamen a necháme v pokojové teplotě pomalu chladnout. 

03.Asi po 20 minutách je připraven k servírování. Podáváme například k pečenému kuřeti s bramborovou kaší.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo