Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Jablečný kompot

 Vůně skořice, jablek a dětství. Jablečný kompot jako od maminky zahřeje nejen žaludek, ale i srdce.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 l voda
  • 150 g cukr krupice
  • 4 × tyčinka celá skořice
  • 1 × citron (šťáva)
  • 500 g jablka

POSTUP

1. Do hrnce nalijeme studenou vodu, přidáme cukr, citronovou šťávu, skořici a jablka, která jsme oloupali, zbavili jádřinců a nakrájeli na osminky. 

Tip: Místo celé skořice můžete použít mletou.

2. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, vypneme plamen a necháme v pokojové teplotě pomalu chladnout. 

3. Asi po 20 minutách je připraven k servírování. Podáváme například k pečenému kuřeti s bramborovou kaší.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 245 kcal, 1 g bílkovin, 56 g sacharidů, 1 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.