Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Hruškový kompot

Povaluje se vám doma spousta hrušek, na které už pomalu přestáváte mít chuť. V takovém případě máte skvělou příležitost schovat si je na další měsíce (nebo klidně i roky) a zavařit výborný domácí hruškový kompot. Šéfkuchař Roman Paulus zná návod na ten nejjednodušší a dost možná i nejlepší. Naučí vás, jak připravit cukrový rozvar, jak ho správně okořenit, ale také, jak připravit sklenice s hruškami tak, aby kompot vydržel co nejdéle.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 l vody
  • 500 g krupicového cukru
  • 4 hřebíčky
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 kg hrušek
  • sklenice na zavařování
  • zavařovací hrnec s teploměrem

POSTUP

Hrušky oloupeme, nakrájíme na osminy, zbavíme jádřinců a naskládáme do sklenic.

Tip: Můžeme je skládat nastojato, střechovitě nebo naležato jednu na druhou.

Cukr, vodu a koření krátce svaříme. Rozvarem zalijeme sklenice s ovocem a dáváme pozor, aby byly hrušky úplně ponořené.

Se sklenicí několikrát bouchneme, aby se uvolnily bublinky a ujistíme se, že je všechno ovoce potopené v tekutině.

Uzavřeme a přendáme do zavařovacího hrnce, kde sterilizujeme 25 minut při 85 °C.

Hotové kompoty opatrně vyndáme z vodní lázně a necháme vychladnout otočené víčkem dolů.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU