Nevíte, jak uchovat chuť hub na zimu? Zkuste houbové koření podle receptu Romana Pauluse! Hodí se přesně tam, kam patří houby – do polévky nebo třeba guláše.
Nevíte, jak uchovat chuť hub na zimu? Zkuste houbové koření podle receptu Romana Pauluse! Hodí se přesně tam, kam patří houby – do polévky nebo třeba guláše.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Sušené lesní houby, hořčičné semínko, sušenou cibuli, koriandr a kmín rozsekáme v elektrickém sekáčku. Opepříme a promícháme.
Tip: Můžete připravit třeba jen hříbkové koření. K tomu se skvěle hodí tymián.
2. Připravenou směs uchováme v uzavíratelné dóze na koření v temnu a chladu. Vydrží asi půl roku, maximálně do příští sezóny.
3. Houbové koření se používá na zesílení pokrmů, které se připravují s houbami – kulajda, houbové rizoto, houbová omáčka, houbový kuba.