Roman Paulus
Doba přípravy10 min.

Houbové koření

Nevíte, jak uchovat chuť hub na zimu? Zkuste houbové koření podle receptu Romana Pauluse! Hodí se přesně tam, kam patří houby – do polévky nebo třeba guláše.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • sušené lesní houby
  • hořčičné semínko
  • sušená cibule
  • koriandr mletý
  • kmín drcený Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

POSTUP

1. Sušené lesní houby, hořčičné semínko, sušenou cibuli, koriandr a kmín rozsekáme v elektrickém sekáčku. Opepříme a promícháme. 

Tip: Můžete připravit třeba jen hříbkové koření. K tomu se skvěle hodí tymián.

2. Připravenou směs uchováme v uzavíratelné dóze na koření v temnu a chladu. Vydrží asi půl roku, maximálně do příští sezóny.

3. Houbové koření se používá na zesílení pokrmů, které se připravují s houbami – kulajda, houbové rizoto, houbová omáčka, houbový kuba. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.