Kuchyně
Česká
Počet porcí
1 porce
Doba přípravy
10 min.
Obtížnost
Začátečník
Nevíte, jak uchovat chuť hub na zimu? Zkuste houbové koření podle receptu Romana Pauluse! Hodí se přesně tam, kam patří houby – do polévky nebo třeba guláše.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sušené lesní houby, hořčičné semínko, sušenou cibuli, koriandr a kmín rozsekáme v elektrickém sekáčku. Opepříme a promícháme.
Můžete připravit třeba jen hříbkové koření. K tomu se skvěle hodí tymián.
02.Připravenou směs uchováme v uzavíratelné dóze na koření v temnu a chladu. Vydrží asi půl roku, maximálně do příští sezóny.
03.Houbové koření se používá na zesílení pokrmů, které se připravují s houbami – kulajda, houbové rizoto, houbová omáčka, houbový kuba.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT