Houbové koření
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

1 porce

doba přípravy

Doba přípravy

10 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Nevíte, jak uchovat chuť hub na zimu? Zkuste houbové koření podle receptu Romana Pauluse! Hodí se přesně tam, kam patří houby – do polévky nebo třeba guláše.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • sušené lesní houby
  • hořčičné semínko
  • sušená cibule
  • koriandr mletý
  • kmín drcený Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Sušené lesní houby, hořčičné semínko, sušenou cibuli, koriandr a kmín rozsekáme v elektrickém sekáčku. Opepříme a promícháme. 

Můžete připravit třeba jen hříbkové koření. K tomu se skvěle hodí tymián.

02.Připravenou směs uchováme v uzavíratelné dóze na koření v temnu a chladu. Vydrží asi půl roku, maximálně do příští sezóny.

03.Houbové koření se používá na zesílení pokrmů, které se připravují s houbami – kulajda, houbové rizoto, houbová omáčka, houbový kuba. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo