Bramboračku máme všichni rádi a v následujícím videu se dozvíte, jak tuto polévku připravit. Nedílnou součástí této polévky jsou také zelenina a houby, které dodají tu správnou chuť. Ochutnejte bramboračku podle Romana Pauluse.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kmín a růžičky květáku a orestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a cibuli na větší kousky, přilijeme vývar, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaným česnekem.
V druhém hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku a připravíme tmavší jíšku.
Do polévky přidáme sušené houby namočené ve studené vodě, za stálého míchání rovněž jíšku a necháme asi 15 minut provařit. Nakonec dochutíme majoránkou a čerstvě nasekanými bylinkami.