Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Bramboračka

Bramboračku máme všichni rádi a v následujícím videu se dozvíte, jak tuto polévku připravit. Nedílnou součástí této polévky jsou také zelenina a houby, které dodají tu správnou chuť. Ochutnejte bramboračku podle Romana Pauluse.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • máslo
  • majoránka
  • cibule
  • česnek
  • brambory
  • květák
  • petržel
  • celer
  • mrkev
  • hladkou mouku
  • sušené houby a kmín.
  • kmín

POSTUP

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kmín a růžičky květáku a orestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a cibuli na větší kousky, přilijeme vývar, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaným česnekem.

V druhém hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku a připravíme tmavší jíšku.

Do polévky přidáme sušené houby namočené ve studené vodě, za stálého míchání rovněž jíšku a necháme asi 15 minut provařit. Nakonec dochutíme majoránkou a čerstvě nasekanými bylinkami.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU