Bramboračka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Bramboračku máme všichni rádi a v následujícím videu se dozvíte, jak tuto polévku připravit. Nedílnou součástí této polévky jsou také zelenina a houby, které dodají tu správnou chuť. Ochutnejte bramboračku podle Romana Pauluse.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bramboračka

  • máslo
  • majoránka
  • cibule
  • česnek
  • brambory
  • květák
  • petržel
  • celer
  • mrkev
  • hladkou mouku
  • sušené houby a kmín.
  • kmín

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kmín a růžičky květáku a orestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a cibuli na větší kousky, přilijeme vývar, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaným česnekem.

02.V druhém hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku a připravíme tmavší jíšku.

03.Do polévky přidáme sušené houby namočené ve studené vodě, za stálého míchání rovněž jíšku a necháme asi 15 minut provařit. Nakonec dochutíme majoránkou a čerstvě nasekanými bylinkami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo