Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Houbový quiche

Vyrazili jste do lesa na houby a nevíte, co s úrodou? Zkuste skvělý houbový quiche podle Romana Pauluse. Tento slaný koláč můžete podávat jako svačinu či večeři.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Křehké těsto:

  • 500 g hladká mouka Belbake
  • 250 g máslo Pilos
  • 2 × vejce "M"
  • 50 ml voda
  • 7 g sůl Kania
  • 750 g suché luštěniny (čočka, hrách apod.)
  • rostlinný olej Vita D´or

Náplň:

  • 200 g lesní houby
  • 1 × lžíce cibule
  • 1 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • listová petržel
  • čerstvá pažitka

Zálivka:

  • 5 × vejce "M"
  • 150 ml smetana ke šlehání 33 % tuku Pilos
  • 150 ml plnotučné mléko Pilos
  • mísa
  • mixér
  • forma na pečení Ø 26 cm
  • váleček
  • alobal

POSTUP

Křehké těsto:

1. Smícháme mouku, máslo, dvě vejce, vodu, sůl a připravíme hladké, kompaktní těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.

2. Odleželé těsto vyválíme na válu posypaném moukou a vložíme do pečicí formy potřené olejem. Přebytečné těsto odřízneme tak, aby přesahovalo okraj formy asi o 0,5 cm. Propícháme vidličkou, aby při pečení lépe unikala pára. Na těsto ve formě dáme alobal a nasypeme na něj luštěninu, těsto si tak při pečení zachová tvar. 

3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut, necháme vychladnout a odstraníme alobal s hrachem. 

Náplň:

4. Do rozehřáté pánve s trochou oleje přidáme cibuli a česnek nakrájené nadrobno a necháme zpěnit. Přidáme lesní houby, osolíme, opepříme a orestujeme. 

5. Připravenou náplň rovnoměrně rozetřeme na předpečený korpus a posypeme nasekanými bylinkami – tymiánem, listovou petrželí a pažitkou.

Tip: Do náplně můžete přidat také prosciutto nebo slaninu.

Zálivka:

6. Do mísy vložíme vejce, smetanu a mléko, osolíme, opepříme a rozmixujeme mixérem.

7. Náplní přelijeme houby v korpusu a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35–40 minut dozlatova a do ztuhnutí.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 627 kcal, 16 g bílkovin, 48 g sacharidů, 41 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.