Vyrazili jste do lesa na houby a nevíte, co s úrodou? Zkuste skvělý houbový quiche podle Romana Pauluse. Tento slaný koláč můžete podávat jako svačinu či večeři.
Vyrazili jste do lesa na houby a nevíte, co s úrodou? Zkuste skvělý houbový quiche podle Romana Pauluse. Tento slaný koláč můžete podávat jako svačinu či večeři.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Smícháme mouku, máslo, dvě vejce, vodu, sůl a připravíme hladké, kompaktní těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
2. Odleželé těsto vyválíme na válu posypaném moukou a vložíme do pečicí formy potřené olejem. Přebytečné těsto odřízneme tak, aby přesahovalo okraj formy asi o 0,5 cm. Propícháme vidličkou, aby při pečení lépe unikala pára. Na těsto ve formě dáme alobal a nasypeme na něj luštěninu, těsto si tak při pečení zachová tvar.
3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut, necháme vychladnout a odstraníme alobal s hrachem.
4. Do rozehřáté pánve s trochou oleje přidáme cibuli a česnek nakrájené nadrobno a necháme zpěnit. Přidáme lesní houby, osolíme, opepříme a orestujeme.
5. Připravenou náplň rovnoměrně rozetřeme na předpečený korpus a posypeme nasekanými bylinkami – tymiánem, listovou petrželí a pažitkou.
Tip: Do náplně můžete přidat také prosciutto nebo slaninu.
6. Do mísy vložíme vejce, smetanu a mléko, osolíme, opepříme a rozmixujeme mixérem.
7. Náplní přelijeme houby v korpusu a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35–40 minut dozlatova a do ztuhnutí.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 627 kcal, 16 g bílkovin, 48 g sacharidů, 41 g tuků.