Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Halušky se zelím a křupavou slaninou

Tradiční slovenské halušky se zelím a slaninou? Přesně takový recept připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se připravovat haluškové těsto z brambor, vajec a dvou druhů mouky. Po několika minutách vaření bude stačit připravit už jenom restovanou slaninu a samozřejmě zelí dušené s opečenou cibulkou. Za necelou hodinu tak budete mít připravené vydatné jídlo pro celou rodinu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • olivový olej Primadonna
  • 2 × cibule
  • 1 × lžíce celého kmínu Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 kg kysaného zelí Chef Select
  • 200 g slaniny Pikok
  • 200 g brambor
  • 2 × vejce „M“
  • 200 g hladké mouky Belbake
  • 200 g polohrubé mouky Belbake
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • struhadlo
  • síto na halušky
  • síto

POSTUP

V hrnci s rozpáleným olejem dozlatova orestujeme nadrobno nasekané cibule. Ochutíme kmínem, solí a pepřem. 

Tip: Místo olivového oleje můžete použít i vepřové sádlo.

Zelí nakrájíme na menší části a přendáme do mísy. Ze slaniny odkrojíme kůži a nakrájíme ji na malé kousky. Přendáme do hrnce s rozpáleným olejem a restujeme dozlatova, dokud nebude slanina křupavá. Zelí přidáme k orestované cibuli, podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně půl hodiny.

Do mísy najemno nastrouháme brambory, přidáme vejce, obě mouky, trochu soli a těsto promícháme. Do osolené vroucí vody pomocí sítka na halušky protlačíme těsto. Důkladně promícháme, aby se halušky nelepily a vaříme přibližně 2 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Uvařené scedíme, propláchneme a přidáme k zelí.

Halušky se zelím servírujeme posypané kousky slaniny a nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulkou. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU