V hrnci s rozpáleným olejem dozlatova orestujeme nadrobno nasekané cibule. Ochutíme kmínem, solí a pepřem.
Tip: Místo olivového oleje můžete použít i vepřové sádlo.
Zelí nakrájíme na menší části a přendáme do mísy. Ze slaniny odkrojíme kůži a nakrájíme ji na malé kousky. Přendáme do hrnce s rozpáleným olejem a restujeme dozlatova, dokud nebude slanina křupavá. Zelí přidáme k orestované cibuli, podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně půl hodiny.
Do mísy najemno nastrouháme brambory, přidáme vejce, obě mouky, trochu soli a těsto promícháme. Do osolené vroucí vody pomocí sítka na halušky protlačíme těsto. Důkladně promícháme, aby se halušky nelepily a vaříme přibližně 2 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Uvařené scedíme, propláchneme a přidáme k zelí.
Halušky se zelím servírujeme posypané kousky slaniny a nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulkou.