Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Bryndzové halušky s cibulkou a slaninou

Máte rádi jednoduché a ověřené recepty tradiční kuchyně? Vyzkoušejte recept na bryndzové halušky s cibulí.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 150 g slaniny
  • 500 g brambor
  • 250 g hladké mouky Castello
  • 1 vejce „M“
  • sůl s jódem Castello
  • 200 g bryndzy
  • 200 g zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • 1 svazek lahůdkové cibulky
  • struhadlo
  • sítko na halušky
  • sítko

POSTUP

Slaninu nakrájíme na menší kostky a opečeme v rozehřátém hrnci dokřupava. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme mouku a vejce a důkladně promícháme. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, pomocí sítka na halušky a stěrky do něj protlačíme připravené těsto a promícháme, aby se halušky neslepily. Vaříme asi 3 minuty, až vyplavou na hladinu. Ve větší míse smícháme bryndzu se zakysanou smetanou, přidáme uvařené halušky a lehce promícháme.

Servírování:

Halušky podáváme posypané slaninou a zelenou částí lahůdkové cibulky nakrájenou na kolečka.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU