Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Grilovaný sýr s česnekem a pálivou papričkou

Grilování sýru je jednoduché a zábavné. A zavděčíte se tak nejenom vegetariánům, ale i všem ostatním, kteří si rádi dopřejí pauzu mezi masovými chody. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na grilování sýru s bílou plísní – camembertu. Ke grilování použijete alobal a kromě samotného sýru ještě další dobroty – česnek, šalotku, chilli papričku a dva druhy paprikového koření – uzenou a pálivou mletou papriku. Na výsledném rozteklém sýru si pak nejvíce pochutnáte s rozpečenou bagetkou a brusinkovou omáčkou.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × lžička extra panenský olivový olej
  • 4 × sýr s bílou plísní (camembert)
  • 4 × stroužek česnek
  • 60 g šalotka
  • 30 g pálivá paprička (jalapeños)
  • 1 × lžíce mletá uzená paprika
  • 1 × lžíce mletá pálivá paprika
  • 2 × větvička čerstvý tymián
  • sůl
  • pepř
  • 2 × francouzská bageta (případně bezlepková)
  • 4 × lžička brusinková zavařenina

POSTUP

Alobal potřeme olejem a položíme na něj sýr, který v oleji lehce namočíme ze všech stran. Na sýr naskládáme plátky česneku, proužky šalotky, pálivou papričku, uzenou a pálivou mletou papriku. Přidáme pár lístků tymiánu, lehce osolíme, opepříme, znovu zakápneme olivovým olejem a dobře zabalíme.

Balíčky vložíme do rozehřátého grilu a necháme asi 20 minut péct mimo přímý žár.

Podáváme s rozpečenou bagetou a brusinkami.

Tip: Grilovaný sýr je výborný i s exotickým mangovým chutney. Připravte si ho podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce včetně příloh): 566 kcal, 31 g bílkovin, 35 g sacharidů, 33 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.