Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Grilovaný sýr halloumi se salátem a malinovým dresinkem

Díky tomu, že krásně drží tvar i při vysokých teplotách, je sýr halloumi ideálním společníkem při grilování! Šéfkuchař Roman Paulus připravil jednoduchý letní recept na grilovaný sýr halloumi s opečeným chlebem a lehkým salátem. Ten se skládá z listů polníčku, mladého špenátu, máty, koriandru, římského salátu, bazalky, petržele a všeho dalšího, co najdete doma nebo na zahradě. K tomu, protože sýrům sluší sladké, se naučíte i jednoduchý dresink z čerstvých (ale můžete použít i mražené) malin.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g halloumi klasik Grill&Fun
  • 130 ml bio extra panenského olivového oleje Primadonna                       
  • 2 × dýňové kostky
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 200 g čerstvých malin
  • 2 × citrony (šťáva)
  • 300 g polníčku
  • 250 g špenátu
  • 250 g baby gem (malého římského salátu)
  • hrst bylinek (máta, koriandr, bazalka, pažitka, listová petržel)
  • 2 × malé cukety                                
  • 2 × mrkve
  • 100 g vlašských ořechů Alesto  
  • gril
  • metlička
  • kleště
  • uhlí

POSTUP

Sýr nakrájíme na centimetr silné plátky, pokapeme olivovým olejem a z obou stran zprudka grilujeme. Opatrně v chladnější části grilu rozpečeme i na plátky nakrájené pečivo.

Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

Rozpečený sýr ještě dochutíme trochou soli, pepře, chilli a olivového oleje. Olejem zakápneme i rozpečený chléb.

Malinový dresink připravíme ze 100 g malin a citronové šťávy. Směs rozšťoucháme, opepříme, osolíme, přidáme 100 ml olivového oleje a dobře rozmícháme.

Tip: Na dresink můžete použít i mražené maliny.

Natrhané listové saláty (polníček, špenát, římský salát) a bylinky (máta, koriandr, bazalka, pažitka, listová petržel) promícháme s dresinkem a nandáme na talíř. Doplníme na tenké plátky nakrájenou cuketou a mrkví, grilovaným sýrem a chlebem, čerstvými malinami a vlašskými ořechy. Nakonec zakápneme olivovým olejem a ozdobíme několika listy čerstvé pažitky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU