Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Díky tomu, že krásně drží tvar i při vysokých teplotách, je sýr halloumi ideálním společníkem při grilování! Šéfkuchař Roman Paulus připravil jednoduchý letní recept na grilovaný sýr halloumi s opečeným chlebem a lehkým salátem. Ten se skládá z listů polníčku, mladého špenátu, máty, koriandru, římského salátu, bazalky, petržele a všeho dalšího, co najdete doma nebo na zahradě. K tomu, protože sýrům sluší sladké, se naučíte i jednoduchý dresink z čerstvých (ale můžete použít i mražené) malin.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 000 kJ / 956 kcal
Bílkoviny
38,60 g
Tuky
79,00 g
Vláknina
10,70 g
Sůl
5,00 g
Sacharidy
33,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sýr nakrájíme na centimetr silné plátky, pokapeme olivovým olejem a z obou stran zprudka grilujeme. Opatrně v chladnější části grilu rozpečeme i na plátky nakrájené pečivo.
Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
02.Rozpečený sýr ještě dochutíme trochou soli, pepře, chilli a olivového oleje. Olejem zakápneme i rozpečený chléb.
03.Malinový dresink připravíme ze 100 g malin a citronové šťávy. Směs rozšťoucháme, opepříme, osolíme, přidáme 100 ml olivového oleje a dobře rozmícháme.
Na dresink můžete použít i mražené maliny.
04.Natrhané listové saláty (polníček, špenát, římský salát) a bylinky (máta, koriandr, bazalka, pažitka, listová petržel) promícháme s dresinkem a nandáme na talíř. Doplníme na tenké plátky nakrájenou cuketou a mrkví, grilovaným sýrem a chlebem, čerstvými malinami a vlašskými ořechy. Nakonec zakápneme olivovým olejem a ozdobíme několika listy čerstvé pažitky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT