Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pokud jste zvyklí na grilu připravovat jenom klobásky či červené maso, vyzkoušejte někdy i grilovanou rybu – možná ani nebudete věřit tomu, jak si pochutnáte. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na grilovaného mořského vlka a naučí vás vše od ochucení samotné ryby až po její grilování v alobalové vaničce. Jako přílohu si připravíte lehký salát s grilovanými brambory, zelenými fazolkami, fenyklem a zálivkou s hořčicí a sardinek.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 698 kJ / 884 kcal
Bílkoviny
60,00 g
Tuky
41,60 g
Vláknina
11,20 g
Sůl
4,10 g
Sacharidy
73,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mořské vlky omyjeme a osušíme, šupiny neodstraňujeme. Ryby osolíme, opepříme a naplníme tymiánem a rozdrceným česnekem. Každou rybu položíme na alobal, ze kterého vytvarujeme mělkou mističku, pokapeme olivovým olejem a vložíme do chladnější části grilu (mimo žhavé uhlí). Pečeme v nepřímém žáru při 200 °C podle velikosti ryby 20–30 minut.
02.Brambory ve slupce předvaříme skoro do měkka, necháme lehce vychladnout, nakrájíme na poloviny a z obou stran ogrilujeme. Opečené nakrájíme na menší kousky.
03.Krátce povaříme (3 minuty) i rozmrazené zelené fazolky.
04.Hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř a 50 ml olivového oleje promícháme metličkou. Doplníme pokrájenými filety sardinek.
05.K nakrájeným bramborám přidáme zelené fazolky, na nudličky nakrájený fenykl, cibuli, černé olivy bez pecek a důkladně promícháme. Před finálním dochucením necháme krátce odpočnout.
06.Citron omyjeme, překrojíme napůl a řez obalíme ve třtinovém cukru. Pocukrovanou částí vložíme na rozžhavený rošt grilu a necháme zkaramelizovat.
07.Servírujeme celého vlka i s alobalem, přidáme misku s připraveným salátem a nezapomeneme a půlku citronu, jehož šťávou si strávníci mohou zakápnout rybu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT