Mořské vlky omyjeme a osušíme, šupiny neodstraňujeme. Ryby osolíme, opepříme a naplníme tymiánem a rozdrceným česnekem. Každou rybu položíme na alobal, ze kterého vytvarujeme mělkou mističku, pokapeme olivovým olejem a vložíme do chladnější části grilu (mimo žhavé uhlí). Pečeme v nepřímém žáru při 200 °C podle velikosti ryby 20–30 minut.
Salát:
Brambory ve slupce předvaříme skoro do měkka, necháme lehce vychladnout, nakrájíme na poloviny a z obou stran ogrilujeme. Opečené nakrájíme na menší kousky.
Krátce povaříme (3 minuty) i rozmrazené zelené fazolky.
Hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř a 50 ml olivového oleje promícháme metličkou. Doplníme pokrájenými filety sardinek.
K nakrájeným bramborám přidáme zelené fazolky, na nudličky nakrájený fenykl, cibuli, černé olivy bez pecek a důkladně promícháme. Před finálním dochucením necháme krátce odpočnout.
Citron omyjeme, překrojíme napůl a řez obalíme ve třtinovém cukru. Pocukrovanou částí vložíme na rozžhavený rošt grilu a necháme zkaramelizovat.
Servírujeme celého vlka i s alobalem, přidáme misku s připraveným salátem a nezapomeneme a půlku citronu, jehož šťávou si strávníci mohou zakápnout rybu.