Grilovaný mořský vlk se salátem z grilovaných brambor

play Přehrát video recept
Grilovaný mořský vlk se salátem z grilovaných brambor
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pokud jste zvyklí na grilu připravovat jenom klobásky či červené maso, vyzkoušejte někdy i grilovanou rybu – možná ani nebudete věřit tomu, jak si pochutnáte. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na grilovaného mořského vlka a naučí vás vše od ochucení samotné ryby až po její grilování v alobalové vaničce. Jako přílohu si připravíte lehký salát s grilovanými brambory, zelenými fazolkami, fenyklem a zálivkou s hořčicí a sardinek.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 4 × celé vykuchané mořské vlky
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • olivový olej Primadonna
  • 8 × stroužků česneku
  • 1 × citron
  • 2 × lžíce třtinového cukru Belbake

Dresink

  • 4 × lžíce dijonské hořčice Kania
  • 1 × citron (šťáva)
  • 50 ml olivového oleje Primadonna
  • 2 × lžíce pokrájených filet ze sardinek v oleji Italiamo

Salát

  • 800 g vařených malých brambor
  • 200 g mražených fazolových lusků Freshona
  • 1 × fenykl
  • 2 × červené cibule
  • 50 g černých oliv bez pecek Baresa
  • 1 × hrst bazalky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 698 kJ / 884 kcal

Bílkoviny

60,00 g

Tuky

41,60 g

Vláknina

11,20 g

Sůl

4,10 g

Sacharidy

73,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mořské vlky omyjeme a osušíme, šupiny neodstraňujeme. Ryby osolíme, opepříme a naplníme tymiánem a rozdrceným česnekem. Každou rybu položíme na alobal, ze kterého vytvarujeme mělkou mističku, pokapeme olivovým olejem a vložíme do chladnější části grilu (mimo žhavé uhlí). Pečeme v nepřímém žáru při 200 °C podle velikosti ryby 20–30 minut.

Salát:

02.Brambory ve slupce předvaříme skoro do měkka, necháme lehce vychladnout, nakrájíme na poloviny a z obou stran ogrilujeme. Opečené nakrájíme na menší kousky.

03.Krátce povaříme (3 minuty) i rozmrazené zelené fazolky.

04.Hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř a 50 ml olivového oleje promícháme metličkou. Doplníme pokrájenými filety sardinek.

05.K nakrájeným bramborám přidáme zelené fazolky, na nudličky nakrájený fenykl, cibuli, černé olivy bez pecek a důkladně promícháme. Před finálním dochucením necháme krátce odpočnout.

06.Citron omyjeme, překrojíme napůl a řez obalíme ve třtinovém cukru. Pocukrovanou částí vložíme na rozžhavený rošt grilu a necháme zkaramelizovat. 

07.Servírujeme celého vlka i s alobalem, přidáme misku s připraveným salátem a nezapomeneme a půlku citronu, jehož šťávou si strávníci mohou zakápnout rybu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo