Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zeleninu neloupeme, ale velice dobře omyjeme. Každý kus zeleniny zabalíme podle velikosti samostatně, nebo třeba jako mrkve 3 dohromady do alobalu se lžící olivového oleje, solí a bylinkami. Dobře zabalíme a na nepřímém žáru grilujeme pod poklopem do měkka (45 minut až 2 hodiny, podle velikosti).
Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
Po změknutí zeleniny vyndáme z grilu, necháme z části vychladnout, vybalíme a oloupeme. Takto pečenou zeleninu nakrájíme na menší kusy a ještě na talíři dochutíme olivovým olejem, makovým pestem, solí a pepřem. Velice dobře chuť doplní také čerstvý kozí sýr a čerstvé ředkvičky a pár lístků polníčku.
Tip: Jak si připravit domácí makové pesto se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde