Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Grilovaná kořenová zelenina v celku

Ke grilovanému masu nemusíte podávat jen brambory nebo pečivo. Šéfkuchař Roman Paulus připravil snadný video návod na grilovanou zeleninu, která je skvělou přílohou, ale obstojí dobře i jako samostatné jídlo. A protože grilovanou cuketu zná každý, naučíte se, jak grilovat o něco netradičnější kousky – červenou řepu, kedlubnu, mrkev, celer anebo zelí. Až budete mít hotovo, můžete rovnou podávat nebo zeleninu doplnit o makové pesto, kozí sýr a čerstvé ředkvičky.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • kedlubna
  • mrkev
  • bílé zelí
  • celer
  • červená řepa
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvý rozmarým
  • čerstvý tymián
  • makové pesto
  • čerstvý kozí sýr
  • ředkvičky
  • čerstvý polníček

POSTUP

Zeleninu neloupeme, ale velice dobře omyjeme. Každý kus zeleniny zabalíme podle velikosti samostatně, nebo třeba jako mrkve 3 dohromady do alobalu se lžící olivového oleje, solí a bylinkami. Dobře zabalíme a na nepřímém žáru grilujeme pod poklopem do měkka (45 minut až 2 hodiny, podle velikosti).

Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

Po změknutí zeleniny vyndáme z grilu, necháme z části vychladnout, vybalíme a oloupeme. Takto pečenou zeleninu nakrájíme na menší kusy a ještě na talíři dochutíme olivovým olejem, makovým pestem, solí a pepřem. Velice dobře chuť doplní také čerstvý kozí sýr a čerstvé ředkvičky a pár lístků polníčku.

Tip: Jak si připravit domácí makové pesto se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU