Roman Paulus

Grilovaný chřest se sezamovým dresinkem

Chřestová sezóna se s tou grilovací překrývá jen velice krátce, a tak je potřeba toho řádně využít! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na grilovaný zelený chřest s asijskými tóny. S tímto receptem se před všemi blýsknete a navíc využijete i řadu netradičních surovin, jako jsou řasa nori, arašídový olej nebo rýžový ocet. K tomu se také naučíte připravovat volská oka z křepelčích vajec, která chřest výborně doplňují. Asijský nádech tohoto receptu dotvoří i výhonky (nebo klíčky), třeba z hrášku nebo řeřichy.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Chřest

  • 800 g zeleného chřestu
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 polév. lž. třtinového cukru
  • 2 polév. lž. lehké sójové omáčky
  • 1 polév. lž. rybí omáčky
  • 2 polév. lž. sezamového oleje
  • 1 polév. lž. arašídového oleje
  • 2 polév. lž. rýžového octa
  • 1 červená pálivá paprička
  • 4 křepelčí vajíčka
  • bio extra panenský olivový olej
  • zelené výhonky (řeřicha, hrášek, apod.)
  • sůl

Posyp

  • 1 polév. lž. černého sezamu
  • 1 polév. lž. bílého sezamu
  • 10 kuliček sušeného zeleného pepře
  • 2 listy Nori řasy
  • grilovací pánev nebo gril
  • mixér

POSTUP

Zelený chřest očistíme a na sucho opečeme na grilu nebo v grilovací pánvi.

Česnek, šalotku a lehce pálivou papričku bez semínek nasekáme najemno a smícháme v míse. Přidáme třtinový cukr, sójovou omáčku, rybí omáčku, arašídový olej, sezamový olej, rýžový ocet a důkladně promícháme.

V pánvi nasucho opražíme černý i bílý sezam. Oba dáme do mixéru, přidáme drcený zelený pepř, nalámané listy Nori řasy a rozmixujeme najemno.

Z křepelčích vajíček v rozpálené pánvi s olivovým olejem usmažíme volská očička.

Servírování:

Na talíř nandáme grilovaný chřest, polijeme ho zálivkou, posypeme sezamovým posypem a ozdobíme volskými očičky, zelenými výhonky a lehce osolíme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU