Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zelený chřest očistíme a na sucho opečeme na grilu nebo v grilovací pánvi.
Česnek, šalotku a lehce pálivou papričku bez semínek nasekáme najemno a smícháme v míse. Přidáme třtinový cukr, sójovou omáčku, rybí omáčku, arašídový olej, sezamový olej, rýžový ocet a důkladně promícháme.
V pánvi nasucho opražíme černý i bílý sezam. Oba dáme do mixéru, přidáme drcený zelený pepř, nalámané listy Nori řasy a rozmixujeme najemno.
Z křepelčích vajíček v rozpálené pánvi s olivovým olejem usmažíme volská očička.
Na talíř nandáme grilovaný chřest, polijeme ho zálivkou, posypeme sezamovým posypem a ozdobíme volskými očičky, zelenými výhonky a lehce osolíme.