Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Ačkoliv se cordon bleu často připravuje například z kuřecího masa, originál je jen jeden. A protože toto skvělé jídlo pochází ze Švýcarska, připravuje ho i šéfkuchař Roman Paulus tak, jak se má – tedy z telecího masa plněného šunkou a ementálem. Společně se podíváte na to, jak maso správně naklepat, naplnit i jak uzavřít masovou kapsu jednoduše pomocí paličky na maso, tedy bez použití párátek. Hotové cordon bleu smažte na přepuštěném másle a podávejte s bramborovou kaší.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 508 kJ / 1 077 kcal
Bílkoviny
51,70 g
Tuky
74,80 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
46,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Plátek šunky překrojíme na poloviny. Na každou položíme plátek sýra a zabalíme do ruličky. Maso naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme. Na prostředek plátku položíme připravenou roličku ze šunky a sýra, maso přehneme na poloviny a kraje pomocí paličky uzavřeme.
Maso můžete v případě potřeby spíchnout párátkem.
02.Takto připravené řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme v rozehřáté pánvi s přepuštěným máslem dozlatova. Podáváme s citronem.
03.Brambory omyjeme, oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka.
Na přípravu bramborové kaše se nejvíce hodí moučné brambory.
04.Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Ještě teplé prolisujeme skrz lis na brambory. Aby byla kaše jemnější, propasírujeme ještě skrz jemné sítko. Bramborové pyré přihřejeme v hrnci a vmícháme studené máslo. Jakmile se máslo úplně rozpustí, přilijeme ohřáté mléko se smetanou a osolíme. Na talíři posypeme nasekanou pažitkou.
Jak se na jemnou bramborovou kaši se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
05.Majonézu promícháme s nadrobno nakrájenou kyselou okurkou, cibulí a hořčicí. Trochu naředíme lákem z okurek a důkladně promícháme, osolíme a opepříme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT