Cordon bleu z telecí kýty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Ačkoliv se cordon bleu často připravuje například z kuřecího masa, originál je jen jeden. A protože toto skvělé jídlo pochází ze Švýcarska, připravuje ho i šéfkuchař Roman Paulus tak, jak se má – tedy z telecího masa plněného šunkou a ementálem. Společně se podíváte na to, jak maso správně naklepat, naplnit i jak uzavřít masovou kapsu jednoduše pomocí paličky na maso, tedy bez použití párátek. Hotové cordon bleu smažte na přepuštěném másle a podávejte s bramborovou kaší.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Cordon Bleu:

  • 2 × plátek Venkovská šunka Pikok
  • 100 g plátek sýr ementál Milbona
  • 4 × plátek telecí kýty Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • na obalování hladká mouka Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • na obalování strouhanka Belbake
  • na smažení přepuštěné máslo
  • 1 × citron

Brambory:

  • 350 g brambory
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 50 ml čerstvé mléko Pilos (3 % tuku)
  • 50 ml čerstvá smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • čerstvá pažitka

Domácí tatarka:

  • 180 g majonéza premium Kania
  • 25 g kořeněné okurčičky Cornichons Freshona
  • 25 g cibule
  • 1 × lžíce plnotučná hořčice Kania
  • 30 ml lák od okurek

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 508 kJ / 1 077 kcal

Bílkoviny

51,70 g

Tuky

74,80 g

Vláknina

3,80 g

Sůl

3,10 g

Sacharidy

46,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Cordon bleu:

01.Plátek šunky překrojíme na poloviny. Na každou položíme plátek sýra a zabalíme do ruličky. Maso naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme. Na prostředek plátku položíme připravenou roličku ze šunky a sýra, maso přehneme na poloviny a kraje pomocí paličky uzavřeme. 

Maso můžete v případě potřeby spíchnout párátkem.

02.Takto připravené řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme v rozehřáté pánvi s přepuštěným máslem dozlatova. Podáváme s citronem.

Bramborová kaše:

03.Brambory omyjeme, oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. 

Na přípravu bramborové kaše se nejvíce hodí moučné brambory.

04.Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Ještě teplé prolisujeme skrz lis na brambory. Aby byla kaše jemnější, propasírujeme ještě skrz jemné sítko. Bramborové pyré přihřejeme v hrnci a vmícháme studené máslo. Jakmile se máslo úplně rozpustí, přilijeme ohřáté mléko se smetanou a osolíme. Na talíři posypeme nasekanou pažitkou.

Jak se na jemnou bramborovou kaši se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Domácí tatarka:

05.Majonézu promícháme s nadrobno nakrájenou kyselou okurkou, cibulí a hořčicí. Trochu naředíme lákem z okurek a důkladně promícháme, osolíme a opepříme.

Pokrm můžeme doplnit okurkovým salátem. Jak na přípravu, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo