Cordon bleu:
Plátek šunky překrojíme na poloviny. Na každou položíme plátek sýra a zabalíme do ruličky. Maso naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme. Na prostředek plátku položíme připravenou roličku ze šunky a sýra, maso přehneme na poloviny a kraje pomocí paličky uzavřeme.
Tip: Maso můžete v případě potřeby spíchnout párátkem.
Takto připravené řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme v rozehřáté pánvi s přepuštěným máslem dozlatova. Podáváme s citronem.
Bramborová kaše:
Brambory omyjeme, oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka.
Tip: Na přípravu bramborové kaše se nejvíce hodí moučné brambory.
Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Ještě teplé prolisujeme skrz lis na brambory. Aby byla kaše jemnější, propasírujeme ještě skrz jemné sítko. Bramborové pyré přihřejeme v hrnci a vmícháme studené máslo. Jakmile se máslo úplně rozpustí, přilijeme ohřáté mléko se smetanou a osolíme. Na talíři posypeme nasekanou pažitkou.
Tip: Jak se na jemnou bramborovou kaši se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Domácí tatarka:
Majonézu promícháme s nadrobno nakrájenou kyselou okurkou, cibulí a hořčicí. Trochu naředíme lákem z okurek a důkladně promícháme, osolíme a opepříme.
Tip: Pokrm můžeme doplnit okurkovým salátem. Jak na přípravu, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1012 kcal, 54 g bílkovin, 38 g sacharidů, 70 g tuků.