Čínská nudlová polévka
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Čínskou polévkou občas každý z nás vyřeší oběd, pokud nemá čas. Ale nic se nevyrovná poctivé domácí čínské polévce. Expert na asijskou kuchyni, Lukáš Želechovský, vám ukáže, že její příprava je snadná a rychlá.


Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 120 ml kuřecí vývar
  • 4 ks hřebíček
  • 1 × menší celá skořice
  • 4 g badyán
  • 60 g zázvor
  • 60 g česnek
  • 10 g sójová omáčka Vitasia
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 4 g sezamový olej Vitasia
  • 120 g pak choi
  • 120 g chow mein nudle Vitasia
  • 60 g mrkev
  • 200 g kuřecí horní stehna Řezníkova čerstvá porce
  • 60 g lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 134 kJ / 271 kcal

Bílkoviny

19,20 g

Tuky

6,90 g

Vláknina

2,80 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

33,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vývar nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme hřebíček, skořici, badyán, najemno nakrájené zázvor a česnek, přilijeme sójovou omáčku, opepříme, osolíme, ochutíme chilli a necháme 10 minut táhnout na mírném ohni.

Jak připravit kuřecí vývar se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

02.Do rozpálené pánve nalijeme sezamový olej. Pak choi rozřízneme na poloviny, vložíme do pánve řeznou stranou dolů, osolíme a opečeme z obou stran. Nakonec zakápneme sójovou omáčkou.

03.Do servírovací misky vložíme nudle uvařené dle návodu na obalu, mrkev nakrájenou na tenké nudličky julienne, uvařené a na kusy natrhané kuřecí maso a opečený pak choi.

Do polévky můžete přidat také houby shiitake.

04.Zalijeme připraveným ochuceným vývarem, který přecedíme přes sítko. Zakápneme sezamovým olejem a ozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo