Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachnu rozčtvrtíme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme cibuli a mrkev nakrájené na větší kusy, celou pálivou papričku a nakrájený zázvor. Přisypeme třtinový cukr, přilijeme sójovou omáčku a přidáme trochu skořice. Vaříme doměkka, pomalu táhneme 2-3 hodiny, celou dobu sbíráme tuk. Poté scedíme a vývar necháme ještě chvíli vařit, abychom jej zredukovali. Kachní maso obereme.
Česnek nakrájíme na stejně silné plátky a pomalu usmažíme v rostlinném oleji dozlatova. Dáváme pozor, aby se česnek nespálil.
Do misky dáme obrané vařené kachní maso, uvařené nudle, spařenou a na nudličky nakrájenou mrkev, sekaný marinovaný zázvor, nastrouhanou pomerančovou kůru a na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku. Zalijeme vývarem, pokapeme sezamovým olejem a posypeme sezamem a česnekovými chipsy.