Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Chipsy z parmské šunky

Parmská šunka chutná skvěle třeba i jen tak! Ale skutečně si na ní pochutnáte, když si z ní připravíte chipsy. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Je to snadné, hotovo budete mít už za 30 minut a pokud zrovna nemáte po ruce parmskou šunku, poradíte si i se šunkou schwarzwaldskou, panchetou nebo anglickou slaninou. Takové chipsy pak udělají mnoho parády například v těstovinách, krémových omáčkách nebo třeba v salátech.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • parmská šunka na plátky
  • 2 pečicí plechy
  • pečicí papír

POSTUP


Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe na něj plátky parmské šunky, aby se nepřekrývaly, přikryjeme druhou vrstvou papíru a zatížíme druhým plechem. Takto narovnané plátky sušíme v troubě vyhřáté na 130 °C asi 30 minut. Pokud by byly málo křupavé, dosušíme bez přiklopení.

Na co použít chipsy z parmské šunky?

Tato delikatesa se hodí k dokončení právě uvařených jídel. Vynikne zejména v těstovinách, nocích, nebo k posypání krémových omáček, polévek či salátů

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.