Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Rajčata rozkrojíme na půlky, položíme na plech potřený olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným čerstvým tymiánem. Sušíme v troubě rozehřáté na 80–90 °C 2–2,5 hodiny při pootevřených dvířkách. Video, jak připravit polosušená rajčata, naleznete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Nejprve připravíme těsto smícháním ricotty, najemno nastrouhaného parmazánu, žloutků a hladké mouky. Pomoučníme pracovní plochu, vyválíme dlouhý tenký válec těsta a nasekáme noky. Ty přendáme rovnou do hrnce s vařící osolenou vodou a zaváříme. Hotové jsou 3–4 minuty po vyplavání na hladinu.
Mezitím připravíme omáčku. Do rozpálené pánve nalijeme drůbeží vývar, přidáme cuketu nakrájenou na kostičky, osolíme a opepříme. Stáhneme plamen a postupně vmícháme máslo do rozpuštění.
Čerstvě vařené noky přendáme přímo do připravené omáčky, přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a bazalku nadrobno a necháme krátce provařit.
Noky podáváme v hlubším talíři s polosušenými rajčaty ozdobené lístky bazalky a hoblinkami parmazánu.