Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci přivedeme do varu vodu s octem, do které vložíme rozklepnutá vejce. Po zatáhnutí vejce ve vodě otočíme. Vaříme asi 3 minuty a poté pošírovaná vejce dáme stranou.
Těstoviny vaříme v osolené vodě podle návodu.
Mezitím v pánvi s rozpuštěným máslem zpěníme tenké plátky žampionů, osolíme a opepříme. Přidáme lehký drůbeží vývar, čerstvě uvařené těstoviny, nakrájenou pažitku a kousek másla. Chvíli v pánvi prohříváme a prohazujeme.
Servírujeme doprostřed talíře porci těstovin z pánve, navrch položíme pošírované vejce a dochutíme několika menšími kousky chipsů z parmské šunky, čerstvou pažitkou a strouhaným sýrem.
Pečicí plech vyložíme pečicím papírem, na který poklademe plátky parmské šunky, přikryjeme druhou vrstvou papíru a zatížíme další plechem. Takto narovnané plátky sušíme v troubě vyhřáté na 130 °C asi 30 minut. Pokud by byla málo křupavá, dosušíme bez přiklopení.