Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Žampiony omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozpálíme cca 1 lžíci olivového oleje a spolu s jemně nakrájenou cibulí žampiony orestujeme. Od tuku osušíme na papírovém ubrousku.
Rýži uvaříme doměkka a ještě teplou smícháme ve větší míse s očištěnou a najemno nakrájenou lahůdkovou cibulkou a na kostičky nakrájenými sušenými rajčaty. Přidáme orestované žampiony s cibulí a dva žloutky. Směs promícháme a necháme vychladnout. Přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu a 50 g strouhanky. Opepříme a všechno důkladně promícháme.
Z připravené směsi tvarujeme pomocí 2 lžic krokety do tvaru noku. Hotové dáme do mrazáku a necháme 15 min ztuhnout.
Krokety obalujeme v mouce, vejcích a zbylé strouhance. Nakonec osmažíme dozlatova (cca 3 min) v hrnci na rozpáleném slunečnicovém oleji.
Na talíř položíme omyté nakrájené listy ledového salátu a čtvrtky očištěného oloupaného avokáda. Přidáme krokety a ozdobíme cherry rajčaty nakrájenými na čtvrtky. Přelijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním citronové šťávy z 1/2 citronu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžičky cukru, špetky soli a pepře podle chuti.