Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Rýžové krokety s mozzarellou a žampiony

Hledáte tip na rychlé a chutné jídlo? Dejte si rýžové krokety s mozzarellou a žampiony podle receptu kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 mozzarella Lovilio
  • 50 g žampionů
  • 30 g cibule
  • 1 lahůdková cibulka
  • 1 varný sáček rýže Tiradell
  • 4 sušená rajčata Baresa
  • 2 žloutky
  • 2 vejce "M"
  • sůl
  • pepř z mlýnku Kania
  • 200 g strouhanky Castello
  • 150 g hladké mouky Castello
  • 500 ml slunečnicového oleje Promienna
  • 1 ledový salát
  • 1 avokádo
  • 8 cherry rajčat
  • 0.5 citronu
  • 2 polév. lž. olivového oleje Primadonna
  • 1 káv. lžič. cukru

POSTUP

Krokety

Žampiony omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozpálíme cca 1 lžíci olivového oleje a spolu s jemně nakrájenou cibulí žampiony orestujeme. Od tuku osušíme na papírovém ubrousku.

Rýži uvaříme doměkka a ještě teplou smícháme ve větší míse s očištěnou a najemno nakrájenou lahůdkovou cibulkou a na kostičky nakrájenými sušenými rajčaty. Přidáme orestované žampiony s cibulí a dva žloutky. Směs promícháme a necháme vychladnout. Přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu a 50 g strouhanky. Opepříme a všechno důkladně promícháme.

Z připravené směsi tvarujeme pomocí 2 lžic krokety do tvaru noku. Hotové dáme do mrazáku a necháme 15 min ztuhnout.

Krokety obalujeme v mouce, vejcích a zbylé strouhance. Nakonec osmažíme dozlatova (cca 3 min) v hrnci na rozpáleném slunečnicovém oleji.

Servírování

Na talíř položíme omyté nakrájené listy ledového salátu a čtvrtky očištěného oloupaného avokáda. Přidáme krokety a ozdobíme cherry rajčaty nakrájenými na čtvrtky. Přelijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním citronové šťávy z 1/2 citronu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžičky cukru, špetky soli a pepře podle chuti.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU