Rýžové krokety s mozzarellou a žampiony

play Přehrát video recept
Rýžové krokety s mozzarellou a žampiony
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 308×
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Hledáte tip na rychlé a chutné jídlo? Dejte si rýžové krokety s mozzarellou a žampiony podle receptu kuchynelidlu.cz.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × mozzarella Lovilio
  • 50 g žampionů
  • 30 g cibule
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 1 × varný sáček rýže Tiradell
  • 4 × sušená rajčata Baresa
  • 2 × žloutky
  • 2 × vejce "M"
  • sůl
  • pepř z mlýnku Kania
  • 200 g strouhanky Castello
  • 150 g hladké mouky Castello
  • 500 ml slunečnicového oleje Promienna
  • 1 × ledový salát
  • 1 × avokádo
  • 8 × cherry rajčat
  • 0,5 × citronu
  • 2 × lžíce olivového oleje Primadonna
  • 1 × lžička cukru

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 508 kJ / 1 078 kcal

Bílkoviny

25,60 g

Tuky

65,60 g

Vláknina

9,00 g

Sůl

1,10 g

Sacharidy

98,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Krokety

01.Žampiony omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozpálíme cca 1 lžíci olivového oleje a spolu s jemně nakrájenou cibulí žampiony orestujeme. Od tuku osušíme na papírovém ubrousku.

02.Rýži uvaříme doměkka a ještě teplou smícháme ve větší míse s očištěnou a najemno nakrájenou lahůdkovou cibulkou a na kostičky nakrájenými sušenými rajčaty. Přidáme orestované žampiony s cibulí a dva žloutky. Směs promícháme a necháme vychladnout. Přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu a 50 g strouhanky. Opepříme a všechno důkladně promícháme.

03.Z připravené směsi tvarujeme pomocí 2 lžic krokety do tvaru noku. Hotové dáme do mrazáku a necháme 15 min ztuhnout.

04.Krokety obalujeme v mouce, vejcích a zbylé strouhance. Nakonec osmažíme dozlatova (cca 3 min) v hrnci na rozpáleném slunečnicovém oleji.

Servírování

05.Na talíř položíme omyté nakrájené listy ledového salátu a čtvrtky očištěného oloupaného avokáda. Přidáme krokety a ozdobíme cherry rajčaty nakrájenými na čtvrtky. Přelijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním citronové šťávy z 1/2 citronu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžičky cukru, špetky soli a pepře podle chuti.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo