Kuchyně
Česká
Počet porcí
14 porcí
Doba přípravy
10 min.
Obtížnost
Začátečník
Co by to bylo za silvestrovský večírek nebo narozeninovou oslavu bez poctivé česnekové pomazánky? Recept na tu svoji prozradil i šéfkuchař Roman Paulus. Základem je krémový sýr palouček a dále jakýkoliv další sýr, který máte rádi – Roman Paulus používá sýr s modrou plísní, ale skvěle se hodí například i gouda nebo ementál. Pomazánku můžete nechat jen takhle ve vegetariánské verzi, nebo do ní přidat ještě nakrájenou šunku nebo oblíbený salám.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
656 kJ / 158 kcal
Bílkoviny
5,20 g
Tuky
14,70 g
Vláknina
0,10 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
1,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Česnek nastrouháme najemno a sýr s modrou plísní nahrubo. V míse smícháme sýr Palouček, česnek, sýr s modrou plísní, majonézu, nasekanou pažitku a najemno nakrájenou šunku.
Pokud vám čerstvý česnek nedělá dobře, můžete použít konfitovaný. Jak si ho připravit, najdete v triku Kulinářské akademie.
02.Dobře promícháme, opepříme, osolíme a necháme v lednici odležet.
V případě potřeby můžete pomazánku naředit trochou vody nebo citronové šťávy.
03.Podáváme s pečivem nebo mažeme na jednohubky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT