Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Česnečka

S vejcem, šunkou, sýrem, slaninou, či bez. Česnečka má plno podob, ale všichni se určitě shodnou na tom, že je to ten nejlepší vyprošťovák. Uvařte si česnekovou polévku tentokrát podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse, který ji má nejraději s brambory, kroupami, slaninou, vejcem a samozřejmě hromadou česneku a majoránky. Když nakonec přidáte ještě čerstvě osmažené chlebové krutony, můžete si být jisti, že vás právě tahle polévka bezpochyby postaví na nohy.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na česnečku

  • 1 l vody
  • sůl
  • 1 polév. lž. lžíce celého kmínu
  • 200 g brambor
  • 1 polév. lž. sádla
  • 50 g slaniny
  • 100 g vařených krup
  • 4-8 stroužků česneku
  • pepř
  • 1 káv. lžič. sušené majoránky
  • 1 káv. lžič. čerstvé majoránky
  • 2 vejce „M“
  • 1 lahůdková cibulka
  • hrst chlebových krutonků
  • škrabka
  • lis na česnek

POSTUP

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě s kmínem skoro do měkka.

V rendlíku rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky a zarestujeme. Zalijeme skoro vařenými brambory i s vodou, ve které se vařily, přidáme předem uvařené kroupy, prolisované stroužky česneku podle chuti a brambory dovaříme. Ochutíme pepřem, sušenou i čerstvou majoránkou a do vroucí polévky zavaříme rozšlehané vejce.

Servírujeme posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou a chlebovými krutonky.

Jak připravit chlebové krutonky?

Ideálně starší chléb nakrájíme na kostičky, osmahneme sádle s prolisovaným stroužkem česneku do zlatova a ke konci přidáme nasekanou listovou petržel.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU