Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Bezlepkové arašídové sušenky

K tomu, abyste upekli výborné sušenky nepotřebujete nutně klasickou mouku s lepkem. Důkazem toho je i tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který peče bezlepkové sušenky z arašídového másla. Kromě burákového másla budete potřebovat už jen několik základních surovin, třeba mandlovou mouku pro jemný oříškový nádech. Hotové sušenky si můžete dát jen tak, nebo je například ještě polít čokoládovou polevou.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g jemný arašídový krém
  • 1 × špetka sůl
  • 2 × vejce „M“
  • 175 g třtinový cukr
  • 120 g mandlová mouka

POSTUP

V míse smícháme arašídový krém se špetkou soli a vejci a promícháme. Přisypeme třtinový cukr a smícháme. Jakmile se všechny suroviny promísí a hmota začne tuhnout, přidáme mandlovou mouku. Z hotového těsta vytvarujeme kuličky, které rovnoměrně rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a lehce rozmáčkneme vidličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 12 minut.

Po vychladnutí můžeme sušenky skladovat 1–2 týdny v uzavíratelné nádobě.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 4-5 sušenek): 714 kcal, 23 g bílkovin, 51 g sacharidů, 45 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.