Bezlepkový štrúdl s jablky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Bezlepkové dezerty jsou vhodné nejen pro celiaky, ale i pro kohokoliv, kdo chce vyzkoušet bezlepkovou dietu a nebo prostě jenom omezit lepek. Skvěle se hodí i jako lehčí varianta klasických zákusků s lepkem. Šéfkuchař Roman Paulus nachystal recept na kynutý bezlepkový štrúdl s jablky. Naučíte se, jak připravit kynuté bezlepkové těsto, které oceníte i u dalšího pečení, i jak štrúdl dobře zabalit, aby se nerozlepoval. Roman Paulus naplnil moučník jablky, ale ty můžete podle chuti nahradit třeba švestkami, tvarohem nebo makovou náplní.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bezlepkový štrúdl s jablky

  • 350 g univerzální bezlepkové směsi + na podsypání
  • 3 × žloutky + vejce na potření
  • kostky (21 g) čerstvého droždí
  • 8 × lžička krupicového cukru
  • 2 × lžíce másla
  • 80 ml oleje
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 × špetka soli

Náplň

  • 400 g jablek
  • 4 × lžíce krupicového cukru
  • 40 g másla
  • 2 × lžíce mleté skořice

Orientační nutriční hodnoty

Energie

14 209 kJ / 3 393 kcal

Bílkoviny

44,60 g

Tuky

156,40 g

Vláknina

30,30 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

464,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z bezlepkové mouky (univerzální bezlepkové směsi), žloutků, nadrobeného droždí, cukru, másla, oleje, vlažného mléka a špetky soli vypracujeme v robotu hladké těsto.

02.Těsto rozdělíme na dva díly, na vál rozprostřeme pečicí papír, který lehce posypeme bezlepkovou směsí a vyválíme.

03.Doprostřed plátu klademe jablka nakrájená na kostky, ochutíme cukrem a skořicí a pokryjeme tenkými plátky másla.

04.Těsto opatrně pomocí pečicího papíru zavineme a přeneseme na plech spojem dolů. Štrúdl necháme krátce nakynout, potřeme rozkvrdlaným vajíčkem a vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme 30–40 minut.

05.Před servírováním necháme vychladnout a zasněžíme moučkovým cukrem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo