Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Bezlepkový štrúdl s jablky

Bezlepkové dezerty jsou vhodné nejen pro celiaky, ale i pro kohokoliv, kdo chce vyzkoušet bezlepkovou dietu a nebo prostě jenom omezit lepek. Skvěle se hodí i jako lehčí varianta klasických zákusků s lepkem. Šéfkuchař Roman Paulus nachystal recept na kynutý bezlepkový štrúdl s jablky. Naučíte se, jak připravit kynuté bezlepkové těsto, které oceníte i u dalšího pečení, i jak štrúdl dobře zabalit, aby se nerozlepoval. Roman Paulus naplnil moučník jablky, ale ty můžete podle chuti nahradit třeba švestkami, tvarohem nebo makovou náplní.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Bezlepkový štrúdl s jablky

  • 350 g univerzální bezlepkové směsi + na podsypání
  • 3 žloutky + vejce na potření
  • kostky (21 g) čerstvého droždí
  • 8 káv. lžič. krupicového cukru
  • 2 polév. lž. másla
  • 80 ml oleje
  • 250 ml 250 ml plnotučného mléka
  • špetka soli

Náplň

  • 400 g jablek
  • 4 polév. lž. krupicového cukru
  • 40 g másla
  • 2 polév. lž. mleté skořice
  • váleček
  • robot
  • mašlovačka
  • pečičí papír
  • pečičí plech

POSTUP

Z bezlepkové mouky (univerzální bezlepkové směsi), žloutků, nadrobeného droždí, cukru, másla, oleje, vlažného mléka a špetky soli vypracujeme v robotu hladké těsto.

Těsto rozdělíme na dva díly, na vál rozprostřeme pečicí papír, který lehce posypeme bezlepkovou směsí a vyválíme.

Doprostřed plátu klademe jablka nakrájená na kostky, ochutíme cukrem a skořicí a pokryjeme tenkými plátky másla.

Těsto opatrně pomocí pečicího papíru zavineme a přeneseme na plech spojem dolů. Štrúdl necháme krátce nakynout, potřeme rozkvrdlaným vajíčkem a vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme 30–40 minut.

Před servírováním necháme vychladnout a zasněžíme moučkovým cukrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU