Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
14 209 kJ / 3 393 kcal
Bílkoviny
44,60 g
Tuky
156,40 g
Vláknina
30,30 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
464,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z bezlepkové mouky (univerzální bezlepkové směsi), žloutků, nadrobeného droždí, cukru, másla, oleje, vlažného mléka a špetky soli vypracujeme v robotu hladké těsto.
02.Těsto rozdělíme na dva díly, na vál rozprostřeme pečicí papír, který lehce posypeme bezlepkovou směsí a vyválíme.
03.Doprostřed plátu klademe jablka nakrájená na kostky, ochutíme cukrem a skořicí a pokryjeme tenkými plátky másla.
04.Těsto opatrně pomocí pečicího papíru zavineme a přeneseme na plech spojem dolů. Štrúdl necháme krátce nakynout, potřeme rozkvrdlaným vajíčkem a vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme 30–40 minut.
05.Před servírováním necháme vychladnout a zasněžíme moučkovým cukrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT