Dýňové houstičky

Recept týdne

Dýňové houstičky

Zbožňujete domácí housky? Zkuste houstičky s dýňovým pyré podle Romana Pauluse. Toto domácí pečivo se navíc připravuje v horkovzdušné fritéze.

Roman Paulus Roman Paulus Ukázat recept šipka vpravo
Květákový steak

Recept týdne

Květákový steak

Už jste slyšeli o květákovém steaku? Pokud ne, vyzkoušejte bezmasý steak z květáku podle našeho experta na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho. 

Riccardo Lucque Riccardo Lucque Ukázat recept šipka vpravo
Smažené kalamáry se šalvějí

Recept týdne

Smažené kalamáry se šalvějí

Calamari fritti, neboli smažené kalamáry, to je klasický italský předkrm, často podávaný se sklenkou vína. Připravte si je podle receptu Riccarda Lucqueho a přeneste se k…

Riccardo Lucque Riccardo Lucque Ukázat recept šipka vpravo
Rajčatové sugo

Recept týdne

Rajčatové sugo

Sugo al pomodoro, čili rajčatová omáčka je základ italské kuchyně. Mnoho pokrmů se bez ní neobejde. Její příprava je víc než jednoduchá, to nám ukáže Riccardo Lucque.

Riccardo Lucque Riccardo Lucque Ukázat recept šipka vpravo
Domácí müsli se švestkami a mandlemi

Recept týdne

Domácí müsli se švestkami a mandlemi

Müsli s mlékem či jogurtem je oblíbená snídaně v každém věku. Vyzkoušejte snadný recept Karolíny Kamberské s mandlemi a sušenými švestkami. Nejlepší je totiž připravit si domácí…

Karolína Kamberská Karolína Kamberská Ukázat recept šipka vpravo
Koktejl z podmáslí, banánu a hrušky

Recept týdne

Koktejl z podmáslí, banánu a hrušky

V pokročilejším věku spousta lidí hůře snáší laktózu – je to přirozený proces. Pokud jste právě tento případ, použijte pro svůj koktejl lahodné kysané podmáslí podle doporučení…

Karolína Kamberská Karolína Kamberská Ukázat recept šipka vpravo

Nejnovější speciality

Škola vaření

V této části Kulinářské akademie vás Roman Paulus naučí všechny možné tipy a triky, bez kterých se se žádné vynikající kuchařky a kuchaři neobejdou. Naučíte se například, jak se starat o nože, připravit vynikající hovězí vývar i jak vykostit kuře.

Druhy dýní

Suroviny

Dýně patří mezi typické podzimní suroviny a je symbolem Halloweenu. Znáte ale všechny druhy dýní? Podívejte se na video s Romanem Paulusem a dozvíte…

Kukuřice

Suroviny

Kukuřice – to není jen vařený klas, ale také cukrová kukuřice, polenta nebo také popcorn. Navíc existuje spousta druhů. Mrkněte na video s Romanem…

Druhy melounů

Suroviny

Melouny a léto patří k sobě, ale jaký vybrat? Melounů existuje nepřeberné množství – vodní, medový, cantaloupe… Více informací se dozvíte od Romana…

Sladké těstíčko

Roman a Jakub na rybách

Sladké těstíčko pro ryby je osvědčená návnada, kterou snadno připravíte i v polních podmínkách u vody. Naláká kapry nebo karasy. Jak na přípravu, vám…

Pařený rohlík

Roman a Jakub na rybách

Jak vyrobit domácí návnadu na ryby? Vyzkoušejte pařený rohlík podle Jakuba Vágnera.

Jak chytit candáta

Roman a Jakub na rybách

 Receptů na candáta najdete v Kuchyni Lidlu hned několik, ale recept, jak ho chytit, nám tu chyběl. A právě proto je tu Jakub Vágner, který nám…