Trvanlivý čokoládový krém
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte krém, který vydrží a krásně drží tvar? Mirka van Gils Slavíková vám ve videu ukáže, jak připravit čokoládový krém ideální do cukroví i na zdobení.


Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • hořká čokoláda na vaření Fin Carré
  • 50 g cukr moučka Belbake
  • 250 g máslo Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

859 kJ / 205 kcal

Bílkoviny

0,18 g

Tuky

20,50 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,01 g

Sacharidy

5,15 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. 

02.Do mísy vsypeme moučkový cukr, přidáme máslo a chladnou rozpuštěnou čokoládu a vyšleháme.

Pokud použijete mléčnou nebo bílou čokoládu, rozpusťte o 30 % více čokolády. Krém z bílé čokolády můžete navíc ochutit, např. oříšky, pistáciemi, kávou, citronem nebo pomerančem.

03.Vyšlehaný krém přendáme do cukrářského sáčku a můžeme zdobit.

Po vyšlehání krém ihned použijte, jinak zatuhne. 

04.Tento krém je trvanlivý a v lednici vydrží až 14 dní. Hodí se na plnění cukroví nebo na dorty. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo