Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte krém, který vydrží a krásně drží tvar? Mirka van Gils Slavíková vám ve videu ukáže, jak připravit čokoládový krém ideální do cukroví i na zdobení.
Energie
859 kJ / 205 kcal
Bílkoviny
0,18 g
Tuky
20,50 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,01 g
Sacharidy
5,15 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni.
02.Do mísy vsypeme moučkový cukr, přidáme máslo a chladnou rozpuštěnou čokoládu a vyšleháme.
Pokud použijete mléčnou nebo bílou čokoládu, rozpusťte o 30 % více čokolády. Krém z bílé čokolády můžete navíc ochutit, např. oříšky, pistáciemi, kávou, citronem nebo pomerančem.
03.Vyšlehaný krém přendáme do cukrářského sáčku a můžeme zdobit.
Po vyšlehání krém ihned použijte, jinak zatuhne.
04.Tento krém je trvanlivý a v lednici vydrží až 14 dní. Hodí se na plnění cukroví nebo na dorty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT