Kuchyně
Česká
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
16 981 kJ / 3 958 kcal
Bílkoviny
317,30 g
Tuky
277,70 g
Vláknina
8,10 g
Sůl
4,10 g
Sacharidy
66,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V kotlíku rozehřejeme vyškvařené sádlo a dozlatova v něm orestujeme nadrobno nakrájené cibule.
Jak vyškvařit domácí sádlo a škvarky se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Srdce, ledviny, bůček, játra a slezinu nakrájíme na kostky. Ze srdce nezapomene vyříznout žíly, ze sleziny tuk a z ledvin celé žlázy, které nepoužíváme. Mozek rozmělníme (například vidličkou nebo nasekáme).
03.K opečené cibuli přidáme nadrobno nakrájený česnek, kmín a krátce orestujeme. Následně přidáme nakrájený vepřový bok, srdce, slezinu a ledviny. Osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Průběžně mícháme. Poté zalijeme vývarem z ovaru, který dle potřeby můžeme dolévat a vaříme maso do měkka.
Jak na ovar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Ke konci přidáme i nakrájená játra a vaříme ještě asi 10 minut. Nakonec zahustíme sekaným mozečkem, krátce prohřejeme a podáváme.
05.Servírujeme ideálně s čerstvým kváskovým chlebem a proužky cibule na konci zabijačkového dne.
Recept na domácí kváskový chléb se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT