Zabijačkový kotlíkový guláš
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Jedna z prvních specialit, které na každé zabijačce ochutnáte, je poctivý zabijačkový guláš. Abyste ho dovedli připravit správně a aby chutnal co možná nejlépe, připravil Roman Paulus přehledný video návod. V něm se dozvíte zejména to, jaké suroviny budete potřebovat a jak je správně očistit i naporcovat. Využijete všechny netradiční delikatesy, mezi které patří i vepřová slezina, ledviny, srdce a mozek. Ale žádný strach, je to opravdová pochoutka!

Tagy

Zabijačka

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na zabijačkový kotlíkový guláš

  • vyškvařené vepřové sádlo
  • 300 × cibule
  • 1 × vepřové srdce
  • 1 × vepřová slezina
  • 2 × vepřové ledviny
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × lžíce celého kmínu
  • 1 × vepřový bok bez kosti
  • sůl
  • pepř
  • 1 l zabijačkového vývaru z ovaru + na podlévání
  • 500 g vepřových jater
  • 1 × vepřový mozek

Orientační nutriční hodnoty

Energie

16 981 kJ / 3 958 kcal

Bílkoviny

317,30 g

Tuky

277,70 g

Vláknina

8,10 g

Sůl

4,10 g

Sacharidy

66,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V kotlíku rozehřejeme vyškvařené sádlo a dozlatova v něm orestujeme nadrobno nakrájené cibule.

Jak vyškvařit domácí sádlo a škvarky se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Srdce, ledviny, bůček, játra a slezinu nakrájíme na kostky. Ze srdce nezapomene vyříznout žíly, ze sleziny tuk a z ledvin celé žlázy, které nepoužíváme. Mozek rozmělníme (například vidličkou nebo nasekáme).

03.K opečené cibuli přidáme nadrobno nakrájený česnek, kmín a krátce orestujeme. Následně přidáme nakrájený vepřový bok, srdce, slezinu a ledviny. Osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Průběžně mícháme. Poté zalijeme vývarem z ovaru, který dle potřeby můžeme dolévat a vaříme maso do měkka.

Jak na ovar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Ke konci přidáme i nakrájená játra a vaříme ještě asi 10 minut. Nakonec zahustíme sekaným mozečkem, krátce prohřejeme a podáváme.

05.Servírujeme ideálně s čerstvým kváskovým chlebem a proužky cibule na konci zabijačkového dne.

Recept na domácí kváskový chléb se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo