Vídeňský telecí řízek
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

U nás snad nenajdeme nikoho, kdo by neměl rád řízek. Tento pokrm, který pochází z rakouské kuchyně, se originálně připravuje z telecího masa, obaluje se v klasickém trojobalu a poté se smaží. Podívejte se na video s Romanem Paulusem.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × telecí kýta - plátky
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • na obalování hladká mouka Belbake
  • na obalování vejce "M"
  • na obalování strouhanka Belbake
  • na smažení přepuštěné máslo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 979 kJ / 473 kcal

Bílkoviny

41,10 g

Tuky

16,00 g

Vláknina

2,70 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

38,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Plátek telecího masa naklepeme přes fólii a osolíme.

02.Do misky vyklepneme vejce a vidličkou lehce rozmícháme, nikdy však nešleháme. Maso postupně obalujeme v hladké mouce, vejci a strouhance. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a řízek smažíme z obou stran dozlatova. Jakmile řízek otočíme, hýbeme pánvičkou, aby strouhanka nakypěla.

03.Přebytečný tuk necháme okapat na papírové utěrce.

04.Podáváme s bramborovou kaší nebo salátem a plátkem citronu, který celému pokrmu dodá lehce nakyslou chuť.

Vídeňský řízek nikdy nepřipravujte ve fritovacím hrnci.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo