Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 979 kJ / 473 kcal
Bílkoviny
41,10 g
Tuky
16,00 g
Vláknina
2,70 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
38,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Plátek telecího masa naklepeme přes fólii a osolíme.
02.Do misky vyklepneme vejce a vidličkou lehce rozmícháme, nikdy však nešleháme. Maso postupně obalujeme v hladké mouce, vejci a strouhance. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a řízek smažíme z obou stran dozlatova. Jakmile řízek otočíme, hýbeme pánvičkou, aby strouhanka nakypěla.
03.Přebytečný tuk necháme okapat na papírové utěrce.
04.Podáváme s bramborovou kaší nebo salátem a plátkem citronu, který celému pokrmu dodá lehce nakyslou chuť.
Vídeňský řízek nikdy nepřipravujte ve fritovacím hrnci.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT