
- Ragú z lesního ovoce
- Palačinkové těsto
- Zapečené palačinky s tvarohem
- Smažený bezový květ
- Bezová pěna
- Sladká pohanka
- Tvarohová pěna
- Koblihy s meruňkami na víně
- Čokoládové ozdoby
- Malinová pyramida
- Čokoládová poleva
- Medové perníčky
- Linecké cukroví
- Vosí hnízda
- Ořechové vafle se šlehačkou a ovocem
- Vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky
- Poleva na věnečky a punčový řez
- Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou
- Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
- Maková náplň a šneci z listového těsta
- Vanilková zmrzlina
- Zmrzlina ze slaného karamelu
- Podzimní dýňová zmrzlina
- Základní bílkovo-máslový krém
- Tvarohové kremrole s citronovým sněhem
- Perníková zmrzlina
Vanilková zmrzlina je neodmyslitelnou součástí každého léta. Představte si ale, jak vám bude chutnat, když si ji připravíte sami! Domácí vanilková zmrzlina totiž není nijak náročná, což vám dokáže šéfkuchař Roman Paulus. Využijete k tomu samé kvalitní suroviny – mléko, smetanu, vyšlehané žloutky a samozřejmě celý vanilkový lusk. K dokonalému výsledku pak už jen postačí dostatek času a základní domácí zmrzlinovač. Jen bude nezbytné, abyste začali připravovat druhou dávku hned po dokončení té první, která zaručeně jako zázrakem zmizí během několika desítek minut.
Recept na domácí vanilkovou zmrzlinu
Potřebujeme: zmrzlinovač, sítko, kuchyňský robot
Suroviny:
- 300 ml plnotučného mléka
- 300 ml smetany (33 % tuku)
- 1 vanilkový lusk
- 115 g krupicového cukru
- 3 žloutky
Postup:
Smetanu a mléko zahřejeme a přidáme rozpůlený vanilkový lusk (semínka z lusku vydlabeme a přidáme ke směsi), vypneme plamen a necháme odstát 3 hodiny.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vanilkovou mléčnou směs ohřejeme, menší část přilejeme ke žloutkům, metličkou důkladně promícháme a žloutky vlijeme do zbylého mléka. Za stálého míchání zahřejeme „na růži“ – to znamená, že ohříváme do takové konzistence, aby po rozfouknutí směsi na vypouklé straně vařečky vznikl květu podobný tvar. Přecedíme a necháme vychladnout.
Vychladlou směs naplníme do namraženého zmrzlinovače a necháme zpracovávat asi 40 minut do požadované konzistence.
Hotovou zmrzlinu přendáme do krabičky a necháme ještě 20 minut zatuhnout v mrazáku.
Podáváme například s griliášem a cukrovou trubičkou.
Komentáře (0)
zobrazit vše