Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

O úspěchu sladkých knedlíků rozhoduje hlavně těsto. Musí být lehké, tvarohové a s trochou dětské krupice. Trochu hůře se formuje, takže buďte trpěliví. Knedlíky můžete naplnit různým ovocem, např. jahodami, meruňkami nebo švestkami. Na konec je nezapomeňte posypat moučkovým cukrem a polít rozpuštěným máslem. Tuto klasickou úpravu můžete ovšem nahradit čokoládovou nebo ovocnou omáčkou. Ovocné knedlíky se hodí jako sladký hlavní chod nebo jako dezert ke kávě či odpolednímu čaji.

 

Recept na přípravu tvarohových knedlíků s jahodami

Suroviny:

  • 250 g měkkého tučného tvarohu
  • 1 vejce „M“
  • 70 g másla
  • sůl
  • vanilinový cukr dle chuti
  • cukr krystal dle chuti
  • 2 citrony (kůra)
  • 70 g hladké mouky
  • 70 g dětské krupice
  • tuzemák
  • čerstvé jahody
  • strouhanka
  • skořice mletá
  • zakysaná smetana (18 % tuku)
  • čerstvá máta

Postup:

Tvaroh smíchejte s vejcem a rozpuštěným máslem, osolte, přidejte vanilinový a krystalový cukr dle chuti, citronovou kůru, mouku a krupici. Dobře zamíchejte a nechte alespoň hodinu odležet v lednici.

Vodu, ve které se budou knedlíky vařit, ochuťte vanilinovým cukrem, nakrájenou citronovou kůrou a tuzemákem.

Těsto rozdělte na menší části, do kterých zabalte jahody. Vařte podle velikosti 4 – 6 minut, jahody by neměly být rozvařené, pouze prohřáté. Po uvaření obalte v orestované strouhance s trochou cukru a skořicí. Podávejte se lžící zakysané smetany ozdobené čerstvými jahodami a mátou.

Komentáře (7)

  • Host

    Host
    přidáno před 300 dny
    Kolik se tam čeho dává?

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 301 dny
    A ještě jednou k Vaší odpovědi na Lenčin komentář. V uvedeném receptu chybí ta dětská krupice, o které pan Paulus ve videu hovoří.

    odpověď

  • Tomáš Valenta

    Tomáš Valenta
    přidáno před 301 dny
    Dobrý den, připojuji se k Lence, resp. reaguji na Vaši odpověď. Na konci videa není recept, jak uvádíte, ale pouze neúplné shrnutí bez gramáže. Což je u těsta dost podstatná informace. Přimlouval bych se, abyste množství potravin uváděli vždy. Děkuji. Tomáš Valenta

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 311 dny
    Take se pripojuji na gramaze, vicemene vseho.

    odpověď

  • Lenka

    Lenka
    přidáno před 319 dny
    Dobrý den, mohla bych Vás poprosit a nějakou gramáž tvarohu a mouky? Děkuji.

    odpověď

  • kuchynelidlu.cz

    kuchynelidlu.cz
    přidáno před 318 dny
    Dobrý den, Lenko. Přinášíme Vám recept na tvarohové knedlíky s jahodami. 250 g tvarohu měkkého tučného Pilos 70 g krupice Castello 70 g hladké mouky Castello 1 vejce „M“ 70 g másla Pilos cukr Castello sůl s jódem Castello citronová kůra čerstvé jahody vanilinový cukr Castello tuzemák Alliance skořice mletá Mikado strouhanka Castello zakysaná smetana Pilos (18 % tuku) Postup: Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, poté smícháme veškeré suroviny dohromady. Vzniklé těsto necháme odležet v ledničce asi 2 hodiny. Čerstvé jahody plníme do těsta, aby těsto bylo tenké, vaříme ve vodě ochucené vanilinovým cukrem, citronovou kůrou a tuzemákem. Podle velikosti vaříme 4-5 minut, jahody by neměly být rozvařené. Po vyndání obalíme ve strouhance orestované se skořicí. Podáváme ozdobené ovocem a lžící zakysané smetany. Recept najdete také na konci videa. Děkujeme Vám za zájem a přejeme příjemné vaření :)

  • Anet

    Anet
    přidáno před 343 dny
    Už se nemůžu dočkat, až si nasbírám voňavé a sladké jahody přímo ze záhonku a začnou jahodové hody, ve kterých nemůžou chybět jahodové knedlíky. Kdyby jste hledali samosběrny jahod ve vašem okolí, může pomoct stránka: https://jahodalera.cz/

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.