Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Lehké, sladké a nadýchané – takové jsou sněhové noky připravené Romanem Paulusem. Nejlépe chutnají s vanilkovou omáčkou a čerstvým lesním ovocem, hodí se i jiná omáčka, např. čokoládová, nebo také zmrzlina. Nadšení cukráři znají tento dezert pod názvem plovoucí ostrov. Příprava je rychlá a snadná, výsledek ohromující. Pusťte se do toho.

 

Recept na sněhové noky:

Suroviny:

250 ml bílků

100 g cukru krystalu

100 g cukru moučka

mléko na zavaření

Na servírování:

vanilková omáčka

čerstvé lesní ovoce (maliny, borůvky a ostružiny)

čerstvá máta

Postup:

Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh a do sněhu vmícháme moučkový cukr. Dvěma většími lžícemi tvarujeme noky, které opatrně zaváříme do vroucího mléka. Mléko se nesmí vařit prudkým varem, teplota by měla být těsně okolo bodu varu. Noky vaříme asi 1 minutu, v průběhu vaření otáčíme, uvnitř by měly zůstat krémové. Vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Uvařené noky nedáváme na sebe, slepily by se.

Podáváme s vanilkovou omáčkou a dozdobíme lesním ovocem a snítkou čerstvé máty.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.