Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Sněhové noky

Lehké, sladké a nadýchané – takové jsou sněhové noky připravené Romanem Paulusem. Nejlépe chutnají s vanilkovou omáčkou a čerstvým lesním ovocem, hodí se i jiná omáčka, např. čokoládová, nebo také zmrzlina. Nadšení cukráři znají tento dezert pod názvem plovoucí ostrov. Příprava je rychlá a snadná, výsledek ohromující. Pusťte se do toho.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Sněhové noky

  • 250 ml bílků
  • 100 g cukru krystalu
  • 100 g cukru moučka
  • mléko na zavaření

Na servírování

  • vanilková omáčka
  • čerstvé lesní ovoce (maliny, borůvky a ostružiny)
  • čerstvá máta
  • kuchyňský robot
  • hrnec
  • děrovaná naběračka

POSTUP

Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh a do sněhu vmícháme moučkový cukr. Dvěma většími lžícemi tvarujeme noky, které opatrně zaváříme do vroucího mléka. Mléko se nesmí vařit prudkým varem, teplota by měla být těsně okolo bodu varu. Noky vaříme asi 1 minutu, v průběhu vaření otáčíme, uvnitř by měly zůstat krémové. Vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Uvařené noky nedáváme na sebe, slepily by se.

Podáváme s vanilkovou omáčkou a dozdobíme lesním ovocem a snítkou čerstvé máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU