Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Roast beef – pečený roštěnec

Jak připravit domácí roast beef (rostbíf)? Vyhlášený šéfkuchař Roman Paulus prozradí své tajemství perfektního hovězího roštěnce ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se jak pečené hovězí okořenit, proč je dobré nízký roštěnec před pečením svázat a hlavně na kolik stupňů legendární roast beef péct, aby bylo maso šťavnaté a rovnoměrně růžové. Ať ho máte rádi studený na oblíbeném sendviči, nebo teplý s Beárnskou omáčkou, podívejte se na následující video. Zjistíte, že příprava je vlastně docela snadná!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na roast beef – pečený roštěnec

  • 1 kg hovězího nízkého roštěnce vcelku
  • pepř
  • sůl
  • rostlinný olej
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • extra panenský olivový olej
  • grilovaná zelenina jako příloha
  • provázek
  • grilovací pánev
  • teploměr
  • alobal

POSTUP

Hovězí roštěnec vcelku svážeme provázkem, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a koření do masa vmasírujeme.

Tip: Jak svázat maso se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Krátce opečeme ze čtyř stran v rozpálené grilovací pánvi. Pak přendáme do pekáče, posypeme čerstvým rozmarýnem a tymiánem, zakápneme olejem, zapíchneme do masa teploměr a pečeme:

  • v troubě rozehřáté na 130 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 30 °C,
  • v troubě rozehřáté na 110 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 40 °C,
  • v troubě rozehřáté na 90 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 55 °C,
  • v troubě rozehřáté na 70 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 58 °C.

Pak maso přikryjeme alobalem a necháme „dozrát“ v troubě vyhřáté na 70 °C klidně ještě několik hodin. Nepřepeče se tak, ale bude lahodnější.

Tip: Při každé změně teploty troubě pomůžeme krátkým vyvětráním moc horkého vzduchu.

Po upečení maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a servírujeme osolené a zakápnuté olivovým olejem společně s grilovanou zeleninou.

Tip: Jak si udělat grilovanou zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU