Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Polenta je kukuřičná krupice, která se dá použít na mnoho způsobů. Velice populární je polenta v italské kuchyni v podobě krémové kaše, která se výborně hodí k dušenému jehněčímu nebo jen tak ke grilované zelenině, sušeným rajčatům a rukole. Podívejte se na video Romana Pauluse a dozvíte se, jak polentovou kaši připravit.

Recept na přípravu polentové kaše

Suroviny

  • 125 g polenty
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 150 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 50 g nastrouhaného parmezánu nebo grana padano
  • čerstvý rozmarýn
  • sůl
  • pepř

Postup

Vývar a mléko osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vroucí tekutiny vmícháme polentu, přidáme větvičku rozmarýnu a za občasného míchání vaříme doměkka tak, abychom získali krémovou kaši (asi 10 minut). Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.

Podáváme s dušeným jehněčím nebo grilovanou zeleninou, sušenými rajčaty a rukolou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.