
podívejte se na video
- Univerzální těstíčko
- Jak uvařit rýži?
- Druhy rýže
- Gratinované brambory
- Domácí hranolky
- Bylinkové máslo
- Quinoa
- Pepř
- Polenta
- Smažená polenta
- Zapečená polenta s rajčaty
- Pikantní ořechy
- Pohanka
- Velikonoční nádivka
- Nádivka se sušeným ovocem
- Hráškový krém
- Domácí ochucené octy
- Sníh na zapékání dezertů
- Zdravá snídaně - celozrnný chléb s avokádem a vejcem
- Krémová mrkvová polévka
- Parmezánová miska a chipsy
- Škvarky
Polenta je kukuřičná krupice, která se dá použít na mnoho způsobů. Velice populární je polenta v italské kuchyni v podobě krémové kaše, která se výborně hodí k dušenému jehněčímu nebo jen tak ke grilované zelenině, sušeným rajčatům a rukole. Podívejte se na video Romana Pauluse a dozvíte se, jak polentovou kaši připravit.
Recept na přípravu polentové kaše
Suroviny
- 125 g polenty
- 200 ml drůbežího vývaru
- 150 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
- 50 g nastrouhaného parmezánu nebo grana padano
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- pepř
Postup
Vývar a mléko osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vroucí tekutiny vmícháme polentu, přidáme větvičku rozmarýnu a za občasného míchání vaříme doměkka tak, abychom získali krémovou kaši (asi 10 minut). Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.
Podáváme s dušeným jehněčím nebo grilovanou zeleninou, sušenými rajčaty a rukolou.
Komentáře (0)
zobrazit vše