
- Domácí noky
- Domácí špecle
- Focaccia
- Pita chléb
- Pařížské noky
- Langoše
- Housky na hamburgery
- Černé housky na hamburgery
- Banketky
- Domácí nudle do polévky
- Korpus na ovocný koláč
- English muffin - Anglické muffiny
- Odpalované těsto – věnečkové labutě
- Velikonoční jidáše
- Citronový koláč
- Velikonoční beránek
- Mazancový věnec
- Brioška
- Domácí chléb ze zámku
- Indický chléb naan
- Chřestový štrúdl s jahodami
- Rebarborový koláč
- Litý meruňkový koláč s drobenkou
- Plundrové těsto na croissanty
- Croissanty
- Medovníkové pláty
- Dýňový koláč
- Dort medovník
- Koláčky s dvojí náplní
- Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
- Italské grissini
- Domácí kváskový chléb
- Škvarkové housky
- Piškotový korpus
- Bezlepkový štrúdl s jablky
- Punčový řez
Pita chléb je velmi oblíbenou přílohou zejména v arabské kuchyni. Peče se ve velmi rozehřáté pánvi, což způsobí, že se chléb nafoukne. Proto jej můžete k jídlu nejen přikusovat, můžete ho ale také naplnit. Podává se s tradičními specialitami, jako je například hummus či falafel, zachutná vám ale i k zeleninovému ragú. Podívejte se na následující video, v němž vám Roman Paulus prozradí, jak pita chléb připravit doma.
Recept na přípravu domácího pita chleba
Suroviny
- 180 ml teplé vody
- 10 g droždí
- 3 g cukru
- špetka soli
- 300 g polohrubé mouky
Postup
Teplou vodu smícháme s droždím, cukrem a solí. Přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme úhledný bochánek, který přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 – 7 dílů a z každého uděláme malý bochánek. Ty rozválíme na pomoučené pracovní ploše na tenké placky, které necháme ještě chvíli kynout.
Pita chléb pečeme v hodně rozpálené pánvi bez tuku. Obracíme asi po deseti vteřinách, až se chléb nafoukne.
Komentáře (0)
zobrazit vše