Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Pita chléb je velmi oblíbenou přílohou zejména v arabské kuchyni. Peče se ve velmi rozehřáté pánvi, což způsobí, že se chléb nafoukne. Proto jej můžete k jídlu nejen přikusovat, můžete ho ale také naplnit. Podává se s tradičními specialitami, jako je například hummus či falafel, zachutná vám ale i k zeleninovému ragú. Podívejte se na následující video, v němž vám Roman Paulus prozradí, jak pita chléb připravit doma.

 

Recept na přípravu domácího pita chleba

Suroviny:

  • 180 ml teplé vody
  • 10 g droždí
  • 3 g cukru
  • špetka soli
  • 300 g polohrubé mouky

Postup:

Teplou vodu smíchejte s droždím, cukrem a solí. Přisypte mouku a vypracujte hladké těsto. Vytvarujte úhledný bochánek, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 1 hodinu kynout.

Po vykynutí těsto rozdělte na 6 – 7 dílů a z každého udělejte malý bochánek. Ty rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tenké placky, které nechte ještě chvíli nakynout.

Pita chléb pečte na hodně rozpálené pánvi bez tuku. Obracejte asi po deseti vteřinách, až se chléb nafoukne.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.