Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Pita chléb je velmi oblíbenou přílohou zejména v arabské kuchyni. Peče se ve velmi rozehřáté pánvi, což způsobí, že se chléb nafoukne. Proto jej můžete k jídlu nejen přikusovat, můžete ho ale také naplnit. Podává se s tradičními specialitami, jako je například hummus či falafel, zachutná vám ale i k zeleninovému ragú. Podívejte se na následující video, v němž vám Roman Paulus prozradí, jak pita chléb připravit doma.

 

Recept na přípravu domácího pita chleba

Suroviny:

  • 180 ml teplé vody
  • 10 g droždí
  • 3 g cukru
  • špetka soli
  • 300 g polohrubé mouky

Postup:

Teplou vodu smícháme s droždím, cukrem a solí. Přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme úhledný bochánek, který přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 – 7 dílů a z každého uděláme malý bochánek. Ty rozválíme na pomoučené pracovní ploše na tenké placky, které necháme ještě chvíli kynout.

Pita chléb pečeme v hodně rozpálené pánvi bez tuku. Obracíme asi po deseti vteřinách, až se chléb nafoukne.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.