Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Zamysleli jste se nad tím, co si Japonci s oblibou dopřávají k snídaní? Jednou z jejich specialit je omeleta Tamago, kterou připravil i šéfkuchař Roman Paulus. Jak už v Japonsku bývá zvykem, neobejde se tamější omeleta bez chutí moře. Při její přípravě použijete kromě vajec i Dashi vývar, vločky ze sušeného tuňáka bonito anebo vařené krevetky. Rozhodně si ale pochutnáte – ať už k snídani anebo třeba rovnou k obědu.

Recept na omeletu Tamago

 

Potřebujeme:  teflonová pánev s poklicí

Suroviny na 2 omelety:

  • 150 g tempura prášku
  • 6 vajec „M“
  • 150 g Dashi vývaru
  • rostlinný olej
  • 20 vařených krevet
  • 60 g čínského zelí
  • japonská majonéza
  • asijská barbecue omáčka Vitasia
  • marinovaný mladý zázvor
  • ½ hrsti rybích vloček bonito (Katsobushi)
  • 1 lahůdková cibulka

 

Postup:

Do misky nasypeme tempura prášek, přidáme celá vejce, Dashi vývar a rozmícháme v hustší palačinkové těsto.


Tip: Jak připravit Dashi vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

 

 

V pánvi rozehřejeme olej, na který nalijeme polovinu těsta (recept vychází na dvě omelety), přiklopíme pokličkou a na mírném plameni opékáme. Po zatažení na půlku omelety nandáme vařené krevety a najemno nakrájené čínské zelí. Takto pečeme pod pokličkou. Po chvíli omeletu překlopíme v půlce a pod pokličkou dopečeme.

Hotovou omeletu na talíři dochutíme japonskou majonézou, asijskou barbecue omáčkou, trochou marinovaného zázvoru, vločkami bonito tuňáka a posypeme lahůdkovou cibulkou nakrájenou na kolečka.

 

Tip: Jak připravit domácí marinovaný zázvor se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.