Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Milujete medovník? Pokud se doma nechcete pouštět do pečení celého dortu, vystačíte si s jednoduchými medovníkovými kuličkami, které skvěle poslouží i jako netradiční vánoční cukroví. Šéfkuchař Roman Paulus připravil video recept, ve kterém ukazuje, jak kuličky z medovníku rád dělá on sám. Dozvíte se tedy kromě návodu na samotné koule i trik, jak je jednoduše naplnit zkaramelizovaným kondenzovaným mlékem.

Recept na medovníkové koule

 

Potřebujeme:  cukrářský sáček

Suroviny:

  • 240 g namletých medovníkových plátů + na obalení
  • 100 g másla    
  • ½ plechovky (200 g) karamelového kondenzovaného mléka + na plnění
  • 60 g vlašských ořechů  
  • 1 lžíce medu

Postup:

Medovníkové pláty a ořechy nastrouháme nebo rozmixujeme.

 

Tip: Jak si připravit medovníkové pláty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

 

Namleté pláty, změklé máslo, karamelové kondenzované mléko, med a mleté ořechy zpracujeme v kompaktní lehce lepivé těsto.

Z hmoty vytvoříme kuličky (každá asi 15 g), které necháme v lednici 30 minut zatuhnout. Poté do nich palcem uděláme důlek, naplníme karamelovým kondenzovaným mlékem, uzavřeme a vytvarujeme kuličku. Tu následně obalíme v namletých medovníkových plátech.

Skladujeme v lednici.

 

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.