
- Vánoční cukroví
- Išlské dortíčky
- Myslivecké knoflíčky
- Žabí hubičky
- Vanilkové rohlíčky
- Medvědí tlapky
- Mandlové sušenky
- Vánoční hvězdičky
- Citronové tyčinky
- Rumová tlačenka
- Nepečené kokosové kuličky
- Sněhové pusinky
- Vánočka
- Pistáciové košíčky
- Ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou
- Ořechové košíčky s višněmi
- Bílková poleva na perníčky
- Sušenky ve sklenici
- Domácí Mozartovy koule
- Sádlové koláčky s povidly
- Skořicové cukroví slepované likérovým krémem
- Pařížské trubičky s krémem a pistáciemi
- Pistáciové bochánky se slaným karamelem
- Nepečená kakaovo-vanilková roláda
- Nepečené citronové kostičky
- Medovníkové koule
Milujete medovník? Pokud se doma nechcete pouštět do pečení celého dortu, vystačíte si s jednoduchými medovníkovými kuličkami, které skvěle poslouží i jako netradiční vánoční cukroví. Šéfkuchař Roman Paulus připravil video recept, ve kterém ukazuje, jak kuličky z medovníku rád dělá on sám. Dozvíte se tedy kromě návodu na samotné koule i trik, jak je jednoduše naplnit zkaramelizovaným kondenzovaným mlékem.
Recept na medovníkové koule
Potřebujeme: cukrářský sáček
Suroviny:
- 240 g namletých medovníkových plátů + na obalení
- 100 g másla
- ½ plechovky (200 g) karamelového kondenzovaného mléka + na plnění
- 60 g vlašských ořechů
- 1 lžíce medu
Postup:
Medovníkové pláty a ořechy nastrouháme nebo rozmixujeme.
Tip: Jak si připravit medovníkové pláty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Namleté pláty, změklé máslo, karamelové kondenzované mléko, med a mleté ořechy zpracujeme v kompaktní lehce lepivé těsto.
Z hmoty vytvoříme kuličky (každá asi 15 g), které necháme v lednici 30 minut zatuhnout. Poté do nich palcem uděláme důlek, naplníme karamelovým kondenzovaným mlékem, uzavřeme a vytvarujeme kuličku. Tu následně obalíme v namletých medovníkových plátech.
Skladujeme v lednici.
Komentáře (0)
zobrazit vše